A Little Creation From My Little Kitchen....
Image Hosted by FileHive.com
By: baby batriesyia

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 15-Jun-2006 03:05 Email | Share | Bookmark
NI KEK SAJA SAJA.....

My TSF Nozzle....dah sampai....
Bunga ros putih ku.....
Cup Cake
Buruknye rupa deco cup cake ni...
Dah potong bagi pengasuh....
 
Wilton Muffin Cup
 
 
 
Set nozzle tsf yang mod shida hantar dah sampai petang semalam.....balik2 tu dah excited je....mmg nak kena try buat gak.....(w/pun sblm ni dah ada set nozzle yg taiwan tu....)....saja gatal tangan nak mendeco kek....nak kena praktis jugak ni...apa lagi, pukul 7.00 mlm start putar, then bakar...by 7.45 kek dah siap.....tunggu kek sejuk dulu, then pukul 11.00 mlm sambung deco kek.....sebenarnya bakar kek dpt 1 kek besar, 1 kek kecik, dan lebih kurang 30 mini cup cake...(ya ke???? tidak kira pun).....ku hias gak cup cake nak bagi anak2 makan....kalau tidak, jangan harap nak makan kek budak2 tu....kalau nampak cam coklat tu mau le dia orang telan gak....pukul 1.00 pagi semua siap....haha.....legaaa.......

Cup cake tu pun ku deco secincai cincainya....si zulaikha dah bising bila aku cakap jangan makan lagi, mama nak hias ni....memikirkan dia jenis payah makan, jadi terpaksa le buat cepat2.....janji budak2 tu nampak kaler2.....mesti dia ngap gak.....

Cake yg kecik tu bawak pejabat bagi kat kawan....slice yg potong kek icing tu pulak bawak bagi kat pengasuh....kat rumah bukan ada orang nak makan pun....





Buttercream

Quote:
1 cawan shortening (lelemak sayuran)
1 cawan krimwell (sejenis marjerin putih)
4 - 5 cawan gula icing (diayak)
1 sudu teh perisa vanila
1 sudu teh perisa badam
4 sudu besar susu UHT

Putar shortening dengan krimwell hingga kembang. Masukkan perisa badam dan vanila. Putar lagi. Masukkan gula icing sedikit demi sedikit, masukkan susu sedikit demi sedikit. Putar hingga gula hancur dan adunan gebu


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net