A Little Creation From My Little Kitchen....
Image Hosted by FileHive.com
By: baby batriesyia

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 9-Jun-2006 09:06 Email | Share | Bookmark
INSTANT PUFF DENGAN CHEESE FRUIT CAKE

Inti Sardin
Instant Puff dengan sosej
 
 
Semalam ter'over' rajin le pulak....bukan apa, teringat kat kawan yang teringin nak makan kek buah, so....belek2 resipi jumpa resipi dr bebop kot......tengok adunan pun sikit2 dan tak susah, so nak try buat le.....sebelum tu, buat instant puff dulu sbb lapar.....masa nak snap gambar, tengok screen camera dah semacam je....aik...nak corrupt ke.....dah gabra dah....x ingat mana pulak aku letak warranty card ni.....bulan depan baru cukup setahun, mahal2 gini x kan dah nak corrupt dah......nasib baik bila save dlm pc, gambar2 yg di'snap' tu ok....x mcm dlm screen......nampak gaya nak kena pi servis camera ni....kalau tidak, tergendala le projek2 yg dlm perancangan ni....



Cheese Fruit Cake

70 gm butter
70 gm cream cheese
70 gm gula perang/brown sugar
80 gm tepung serbaguna
2 biji telur
1 sudu kecil orange paste
110 gm buah buahan campuran kering (kita rendam dlm oren sunquick je sbb orange juice x de - 2 sudu-boleh le kot)
Almond slice utk hiasan

Cara

Putar cream cheese, butter dengan brown sugar hingga kembang. Masukkan telur satu persatu dan masukkan orange paste tadi. Kemudian kaup balikkan tepung serbaguna diselang seli dengan buahan campuran. Bakar pada suhu 160'C selama 30-45 minit atau sehingga masak.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net