A Little Creation From My Little Kitchen....
Image Hosted by FileHive.com
By: baby batriesyia

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 3-Feb-2008 04:43 Email | Share | Bookmark

 
Hari ni kita nak buat round up aktiviti sepanjang minggu.....x de apa sangat.....just rasa cam dah lama x menepek kat fp......oleh sebab sepanjang minggu bnyk aktiviti di luar, so x de ler banyak baking2 ek.....ada ler sikit2.....boleh ler buat mengisi masa lapang tu.....lagi pun hidung dok sok sek sok sek selsema ler pulak.......disebabkan sekarang ni musim 'salji hitam' kat sini, mudah benor terkena demam lak......

Ini gambor masa dok kursus, tp cuma 3 keping ni jer yg kita ambik sbb segan ler.....geng2 lain semua dok tayang kamera SLR dia orang, kita cuma kamera cokia jer....sampai siap bawak additional flash lagi.....sampai kamera dah sama tinggi ngan tuan.....kita apa lagi, terus bungkus kamera masuk beg balik......malu nak snap bnyk2......jadi ler.....buat bukti pi kursus.....




Ini lak projek cookies......tempahan dari seorang teman......bersama2 dengan pizza untuk dihadiahkan kepada orang yg nak datang ambik......




Ini lak lauk2 simple santapan di hari minggu......guna jer apa yg ada dlm peti ais....minggu ni x kuar beli lauk lak.....asik makan kedai ler pulok.....ini sebahagiannya......



Quote:
Gulai Ikan

5-6 ekor ikan kembung
1 sudu besar halba
2 ulas bawang merah - dihiris
2 ulas bawang putih -dihiris
1 mangkuk santan
1 mangkuk air
Sedikit lada merah
Sedikit garam
Sedikit gula

Masukkan santan, air, bawang putih, bawang merah dan halba ke dalam periuk. Panaskan hingga ia mendidih. Kacau selalu supaya tidak pecah minyak. Masukkan ikan dan perasakan dengan garam dan gula. Siap utk dihidangkan. Mudah ajer.....


Nina wrote

Quote:
rani >> salam rani.....rani dok mana ya......mcm dekat jer bunyinya tu...... .....ala.....akak bukan guna sangat pun photoshop tu....akak ni buat kerja nak cepat ajer......bnyk2 kena setting mmg malas......lagipun gambar2 makanan takkan ler nak mekap2 gambar cam mekap pengantin ..... takat utk pengetahuan jer le.....silap2 boleh lupa step....hehehe


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net