A Little Creation From My Little Kitchen....
Image Hosted by FileHive.com
By: baby batriesyia

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 24-Dec-2007 02:20 Email | Share | Bookmark

Hari raya dah berakhir.....ibadah korban pun dah selamat disempurnakan buat mereka yang membuat korban.....semoga semuanya berjalan dengan baik dan diberkati hendaknya......minggu ni sedikit sibuk dengan undangan kenduri merata-rata tempat.....ada rumah just pergi tunjuk muka, minum air saja.....tak larat nak makan dah......sampai bila balik rumah, already flat......tak larat......sbb tu bila ada chance nak dok relax2 depan tv mmg ambik kesempatan betul-betul....

Well, first nak tunjuk gubahan2 yg dah siap......just something simple.....

Yang ini kain songket digubah menjadi beg dan coklat pula hanya dibalut.....customer tak mau kita bukak kotak2 coklat tu utk digubah so kita just wrap dengan kain yg sedikit striking.....




Yang ini pula kain tuala, oleh sebab tualanya kecik dan bakulnya pulak terlalu besar, so kena pk gubahan yang boleh memenuhkan ruangan di dalam bakul....so ini ler hasilnya....di sebelahnya actually bekas kaca berisi tart....tp sayang tak dapat dilihat.....sudah ler bekas kaca yang diberi customer agak tebal, pastu customer request suruh bungkus pulak.....jadinya nampak just bunjut2 tp isinya tak leh diteka......



Yang ini lak lagi ler leceh sikit....sbb gula2nya terlalu sedikit.....jenuh pk nak buat camne....nak gubah jadi bentuk mmg x cukup korum.....so kita bunjut2 jer pastu buat jambak bunga ikat kat situ jer......dan yg ini buah-buahan......penuh bakul sbb banyaknya buah yg diberi.....



Dan yang ini iringan terakhir, kek......actually kek ni bukan ler berbentuk segi 8 gini..... sbb kita bakar guna acuan 4 segi.....sekali terlupa bekas buat isi kek bentuknya bulat.....alamak.....takan nak buang kek....so kita alter kek....jadi ler bersegi lapan.....hehehe.......






View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net