A Little Creation From My Little Kitchen....
Image Hosted by FileHive.com
By: baby batriesyia

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 4-Dec-2007 05:06 Email | Share | Bookmark

 
Lewat petang semalam, dpt call dr en suami.....katanya dia dok bincang ngan abangnya nak pergi ke Ulu Legong di Baling..... fuuuh....jauh tu wei......katanya nak pi satu famili jer malam2 tak berapa berani sbb jauh....so en suami ajak ler famili abang ipar sekali......pukul 6 petang baru kita orang bertolak dari rumah MIL......perjalanan ke sana mmg agak jauh, lebih kurang 2 1/2 jam perjalanan......kita yg masih mabuk2 laut sbb pening kepala x hilang lagi......redah gak ler.....kata en suami nak berendam air panas nak release tension......dekat pukul 9 mlm baru kita orang sampai......siap lena dulu dlm keta.....sbb penat balik kerja x hilang lagi....terus ke situ ler pulak.....



Kolam Air Panas Ulu Legong di Baling, Kedah ni dibuka 24 jam....terletak lebih kurang 40 km daripada Sungai Petani.......dan lebih kurang 20 km dari Pekan Baling....tp dari rumah ke sana lebih kurang 100 km lebih gitu.....di situ kalau talian celcom mmg x dpt rangkaian langsung....tak pasti kalau line digi or maxis....dari jalan utama masuk ke situ dlm 5 km.....kalu sorang2 lalu jalan tu mmg x berani, gelap ya amat......last dtg ke situ masa tu along masih kecik lagi....dah lama.....masa tu pun masih stay kat kelantan lagi......

Kolam air panas ni mmg peberet spot untuk berendam malam-malam.....ye ler....air panas kan....takan nak berendam tengahari buta.....panas ooo.....di sini ada lebih kurang 3 kolam air panas dan satu kolam utk kanak2......kolam pertama mmg panas giler....sorang pun x berani nak celup kaki dlm kolam tu.....kolam ke dua ok ler....tp panas gak....kita main letak2 jer....x berani nak rendam....panassss......cuma kita join berendam dlm kolam ke 3 jer......anak2 lak bior bermain kat kolam kanak2 tu......sampai lenjun dia orang..... baby join sekali dlm kolam air panas ngan kita.....uish...tahan lak dia.....

Kita cuma berendam lepas pukul 11 mlm pasal siap angkut laptop nak siapkan kerja yg bos bagi....takut x sempat siap.....dah siap, baru kita terjun sekali.....tp kalu boleh doh berendam lama, lagi ler syok....lenkali ajak en suami pi awal2 sikit, so boleh start berendam lama2 sikit.......semua kemudahan dah ada kat situ, surau, chalet, tempat makan, tempat mandi.....lagipun bayaran masuk cuma RM3 jer sekali masuk......24 jam lak tu.......so dok ler lama2......ada yang siap angkut ngan khemah2 sekali......siap berkhemah you......dkt situ orang berpuyu2 masuk lepas pukul 11 mlm....makin lama makin padat......





*tengok tu....siap kepul2 lagi asap kuar dr kolam paling panas ni....sorang pun x berani nak celup kaki....

Nina wrote

Quote:
zura >> buat release tension ler zura....
Ummi Armin >> apa rasa ya? hmm....ntah....dah dok rumah pun dok mandi air panas tiap2 hari..... agaknya kalu ada garam galian, tentu ada ler khasiat dia ye dok???
zanaz70 >> itu ler zana....nina dtg dulu2 pun masa awal2 kawin dulu......masa tu x terurus lagi tempat tu....skrg dah cantik dah...landskap pun dah makin menarik......dulu2 mmg selalu dok lalu kot baling tu, cuma skrg ni dah ada laluan baru....so dah x pusing dah kot pekan baling.....selepas beberapa tahun, ni ler baru guna balik jalan tu....
ida isk >>> seronok gak mlm2 dok berendam dlm air panas ni ida......jom.....
MaDiHa >> mmg seronok tempat tu gitu.....berbaloi ler perjalanan yg jauh amat tu....ops....pasal gubahan tu, mmg nak cari idea skrg ni......berkenan lak ngan gubahan MaDiHa tu.....tp jadi ke idok tak tahu ler....pasal dah keras tangan......
bonda rafiqin >> iyer ler ej....dulu2 tempat tu sempoi giler....la ni dah cantik.....kena lak pi malam, adus....sejuk betul....cam dok atas gunung....kena ler kolam air panas.....bila dah berendam, segan lak nak naik....sbb sejuk.....



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net