A Little Creation From My Little Kitchen....
Image Hosted by FileHive.com
By: baby batriesyia

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 21-May-2007 01:21 Email | Share | Bookmark

 
Marble Chocolate Cheese Cake.....actually resipi kek ni ada di merata2 tempat dah......ada di internet, ada di forum2, ada dlm buku.....and resipi ni teruja nak mencuba setelah melihat CD from Agnes Chang......step by step cara membuatnya.....tp kita ni mmg pemalas bab nak slow down ni.....asyik buat kek nak cari yg mudah2 buat jer.....tak mahu yg resipi dia panjang berjela....tu pasal lama benor baru ler start buat..... (alasan....alasan.....padahal x ler susah mana pun....)



Quote:
Marble Chocolate Cheese Cake
Source : Agnes Chang/Resipi ditulis oleh rohayah (forum diana)

Bahan A
180 gram mentega
20 gram serbuk koko, diayak
170 gram gula kaster
3 biji telur
120 gram tepung naik sendiri, diayak
1 sudu teh baking powder, diayak

Bahan B
250 gram krim keju
60 gram gula kaster
1 sudu teh esen vanilla
1 biji telur

Cara-caranya
1. Pukul butter and gula.
2. Masukkan telur sebiji demi sebiji.
3. Masukkan tepung, serbuk koko dan baking powder yang telah di ayak. Gaul rata.
4. Di sebuah bekas yang lain, pukul kesumua bahan bahan B hingga kembang.
5. Tuang 1 bahagian adunan A kedalam loyang berukuran 7" dan ratakan. Kemudian tuangkan semua adunan bahan B. Ratakan permukaan loyang.
6. Tuangkan baki adunan A.
7. Bakar di oven 160 deg C - selama 60 mins.
8. Setelah masak tunggu hingga betul betul sejuk sebelum dipotong dan hidang.
9. Selamat mencuba


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net