A Little Creation From My Little Kitchen....
Image Hosted by FileHive.com
By: baby batriesyia

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 18-May-2007 01:10 Email | Share | Bookmark

Belum terlambat rasanya nak ucapkan SELAMAT HARI GURU buat semua guru-guru yang ada di Malaysia khususnya dan terutama buat guru-guru yg pernah mengajar diri saya (di mana.....rahsia ler ) pasal cikgu-cikgu pun for sure x kenal sangat ngan kita......kecuali buat semua pensyarah2 yang pernah mengajar saya di sebuah pusat pengajian tinggi di kuantan sekitar 1991 dulu.......mungkin masih ingat nama saya..... (hehehe....perasan jap)....tp rasanya ramai dah keluar dari kuantan ke negeri2 lain....x pasti ler pulak.....apa-apa pun, kenangan di kuantan adalah kenangan zaman pengajian yang paling indah buat saya.......TERIMA KASIH CIKGU....






Nina wrote

Quote:
cak >> thank cak sbb singgah sini....k nina pun selalu jalan2 rumah cak.....
Lee Lin >> tips.....hmmm......nina ada citer kat entry sebelum2 ni rasanya.....x de ler susah lin......just make sure kek tu sejuk, dan utk buat topping tu kena tengok kadar kepekatan ganache tu, jgn terlalu pekat, or terlalu cair....kalau pekat kang cepat keras lak, kalau cair kang jadi nipis lak sbb mudah jatuh....kena agak2 ya....sbb nina pun buat ganache mmg x pernah sukat.....
zura >> no hal zura......bnyk2 ler tanya pasal kdg2 soalan tu pun k nina x leh jawab......
zana/ros >> rasanya pernah terbaca utk bagi kilat tu tambahkan butter dlm satu sudu dlm ganache yg dah siap tu......meaning dah siap kacau krim ngan coklat, tambahkan butter dan kacau bagi rata.....then boleh tuang atas kek.....
rie >> nina dah balas ke address email u.......apa2 nanti rie hantar ke address email tu ya....
lynn >> lynn of course lebih teror dr k nina......k nina masih dlm tahap belajar lagi....
ida natrah >> ya ke??? k nina boleh jadi cikgu ke......??? rasa cam x de bakat jer....
rinnchan >> rinn.....kalau biasa buat, lama2 rin pun jadi teror gak.....nina pun try & error ni....hehehe
nthero >> skim cepat kaya ke ni????? ish.....x upaya ler, modal pun tak de....
marlin >> thanks marlin.......


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net