A Little Creation From My Little Kitchen....
Image Hosted by FileHive.com
By: baby batriesyia

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 6-Mar-2007 01:21 Email | Share | Bookmark

Sponge cake....
 
Sori ler kengkawan.....minggu ni x de entry masak2.....yg ada baking2 ngan deco kek ajer......my dapur dah very messy.....belum sempat nak kemas, ada order masuk.....adus.....ni ler tak sabar2 nak buat make over baru to my kitchen yg x lawa tu........tp fulus tarak lagi ler..... .....

Ok.....this one a birthday cake yg my big boss from admin order untuk besday our very very big boss......baru kejap tadi dpt feedback lepas my hubby pergi hantar kek tu......alhamdulillah.....nasib baik dia suka the cake.......actually dah tak tahu nak deco yg macam mana.....dekat sejam dok termenung apa ler deco yg simple tp must be special.....jenuh dok pk......once my admin bos tengok kek tu, dia kata kalau ler dia tahu kita boleh buat kek (of course no one knows.....i don't want anybody here to actually know what I can do.... --- takut beb).....dah tentu dia order ngan kita kek utk cucu Raja minggu lepas...... kikiki.....actually lega pasal x berani ler nak buat kek utk kerabat2 ni.....takut x mencapai target.....mati ler kita......nak buat utk big boss ni pun dah ketar2 tangan......takut dia x berkenan......

Sementara tunggu kek coklat tu sejuk, bake another cake (luckily just a plain cake.....kalau tidak, mau pengsan ler kita....).....utk seorang kawan yg dah lama pesan nak kek tu......

Anyhow, presenting the cake......HAPPY BIRTHDAY TO MY BOSS.....




Quote:
zana >> resipi sponge cake tu ekkk???? Nina pakai sponge cake mix jer zana.....mudah benor ler......hehehe......500 gm sponge cake mix, 500 gm telur, 125 gm air, 125 gm minyak jagung.......
MaDiHa >> kek ku bercelak ekkk.......oooo....dasat tu.....dkt 3 jam pakai mekap tu......
mommy d&d >> thank u.....ketor tangan tu nak bagi kat big boss......jap lagi depa meeting and suprise.....there goes my cake......hahaha......
hannan6d >> tq hannan....simple ni lagi tension nak pikior camne nak buat.....pk saja makan masa.....tangan x jalan lagi tu....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net