A Little Creation From My Little Kitchen....
Image Hosted by FileHive.com
By: baby batriesyia

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Monday, 9-Jun-2008 02:15 Email | Share | | Bookmark
YOK CUCI MATA TENGOK KEK LAGI PART 2

 
Kena ada part2 kali ni sbb berderet2 lak.....ini order dr Ema kat politek........ema regular customer....sori ekk ema akak x buat kelas....betul2 x ada free time......maybe one day......



Quote dr Ema >>

Quote:
hi!2nd order from k.nina mmg puas hati sgt2..besfren sy tu suke sgt bile acara bukak hadiah brlangsung ehehehehehe..k.nina x buat kels ke?klau buat kels mcm rase nk beljr dr k.nina je Sun 8-Jun-2008 23:48
Posted by:na_ema na_ema@yahoo.com
IP: 218.208.95.98


Monday, 9-Jun-2008 00:58 Email | Share | | Bookmark
YOK CUCI MATA TENGOK KEK LAGI......

Ini kek2 sepanjang minggu lepas yg membuatkan kita tak cukup tidur....tapi x pe.....kalu dah minat kita mmg seronok membuka mata apalagi ditemani radio sinar fm....... sambil dok mengimbas kenangan zaman muda2 dahulu.......uih.....semangat jer......waktu tu zaman sekolah2......dengor pulak lagu kumpulan Umbrella.....teringat lak kat penyanyi dia yg sekampung ngan kita.....sebaya ngan kita gak tu.....cuma dia sekolah lain, kita sekolah lain.....heehhe....antara bait2 yang masih kita ingat.......

.....susah payah kita
semai benih cinta...
menempuh dugaan
akhirnya kau tinggalkan
sia-sialah ku bina istana cinta
andai insan lain di dihatimu....bertakhta
hingga ke saat ini
ku masih terkenangkan
detik-detik terindah
namun kesudahan aku parah


Ops....imbauan lalu sekejap.....tiba-tiba aje kan.....

Ok ler.....kita tengok yg kek yg mula2 ni......order dr Fais dr Alor Setar.....kek ni kita hantar ke pendang.....dkt kubor panjang.....seronok gak buat delivery ni sbb boleh kenal tempat2 yang x biasa kita pergi......masuk jalan lain, keluarnyer jalan lain lak.....meh cuci mata dulu.....sori ler ada gambor kelabu asap jer.....silap teknik lak ambik gambor kali ni....







Thursday, 5-Jun-2008 01:17 Email | Share | | Bookmark
MINYAK NAIK LAGI.....

 
Smlm termaktub dalam sejarah sekali lagi minyak naik dan rasanya sudah 11 kali minyak naik sejak tahun 2002...... haaa.....baru 6 tahun......tapi kali ini kenaikan minyak mmg giler2.......nasib baik keta yg kita pakai keta tocit......keta orang kasta bawahan gitu...... tp sungguh terasa bila nak isi minyak full tank.....kena up lagi separuh dari rega lama......lebih2 lagi terasa sbb pakai duit sendiri, bukan orang tolong bagi duit......duit yg cheq dpt dengan kerja tunggang terbalik ari-ari......tak ada subsidi........susah hati bila pk.......belum lagi nak kira duit keta bulan2 yg kena bayar kat bank......duit nak maintenance keta.....setahun sekali lak duit insurance ngan road tax......apa lagi kalu pakai first party......aduh....sakit siiiihhhh........

Apa penyelesaiannya????? Ooooo susah......ini keperluan hakiki dah zaman sekarang......nak naik motor???? anak2 yang berderet nak heret camne....??? beg2 sekolah depa???? belum lagi yg baby tiap2 pagi nak tidur atas riba dulu??? Ooo mmg tak praktikal......then camne??? Nak suruh car pool....??? Senang ler cakap ya......nak car pool ngan sapa???? Semua orang jalan lain2......dah gerenti x boleh buat.......pastu....??? Nak suruh naik public transport???? kena gelak dulu sat......public transport amende.....kalu tunggu public transport gamaknya cheq ari2 pi kerja kul 10 pagi baru sampai.......bas sejam sekali belum tentu lalu......pastu kalu lalu ikut jalan lain dulu......teksi???? Uih....sama mahal ngan rega minyak keta......kalu rumah jauh dari jalan besar mmg alternatif tu tak dapat membantu langsung......

Kesimpulannya.....tak leh buat apa2......kalu kerajaan kata minyak naik ikut harga semasa, so harapnya bila harga minyak semasa turun, kena turunkan gak ler rega minyak.....jangan maintainnnnn jer......bonus tahun lepas tak de tak pe ler gak.....tp gaji yg naik ciput skrg ni dah cam jadi gaji 4-5 tahun lepas gak.......lagi teruk gak jadinya hendak cover macam2......

Dek kenaikan harga minyak, maka cheq pun terpaksa naikkan rega delivery cheq.....tak dapat cheq nak tolong....sekarang ni kalu customer nak self pick up lagi dialu-alukan.....tp ini bukan utk customer yg cheq dah tetapkan rega ari tu......yg tu rega lama.....tak pe.....cheq cover ler kos dia....apa nak buat......harap2 kena paham ler ya......gitu gak rega kek cheq.....terpaksa cheq top up sedikit......semua barang sudah lama naik tp cheq belum buat calculation......by next week....semua rega akan dipinda sedikit.......soo sorrryyyyy.......coverage pree skrg ni hanya kat arau ngan kangar jer.....lain dari tu terpaksa cheq charge duit minyak sikit......

Ok ler.....ini tayangan utk hari ni.....cheq buat ngan mata sebelah terpejam......cheq penat sangat2......tunggu masa ni nak memanjakan diri di bilik2 sauna dan urutan.....waaaa.......






Nina wrote >>

Quote:
zai >> itu ler zai....kesannya mmg terasa....org2 besar sedap cakap jer.....tengok ler ada ke keperluan asas yg x akan naik nanti.....masa x bising2 barang naik pun kedai2 bakeri dah top up dah semua rega barang....cuma benda tu x jadi hebahan.....
noor >> betul tu noor......cuba habak camne nak jimat cermat lagi.....ni tiap khamis suruh pakai batik.....konon nak promosi produk malaysia.....murah ke mahal batik tu??? mahal ooo.....takan nak pakai yg sama tiap khamis......so better jangan wajibkan ler....sapa yg mampu go ahead....nina sendiri pun x mampu nak beli2 baju batik....apalagi bila dah beranak pinak ni.....keperluan lagi bnyk yg lagi penting......baju sendiri pun jarang2 beli atau buat.....lebih bnyk spend beli brg2 kuih jer....supaya boleh diguna.....baju anak2 pun pakat2 'recycle' ...adik2 pakai baju abang.......
myluv_ammar >> teruskan jer......lama2 nanti kalu mmg dah sedap dah tentu ada permintaannya......mula2 biasa ler perit tp itu adat nak bermula.....kita tak leh nak give up......




Wednesday, 4-Jun-2008 01:36 Email | Share | | Bookmark
Manchester United and Chelsea.....fuuuhhh

 
 
Last night was horrible...... i have to say that.....got backpain working on these cakes....

Sebenarnya, cabaran yg diberi mmg 'mencabar' kewibawaan diri......rasa cam nak stop in the middle of the work......well.....if only customer knows......it's not easy.....jadi orang amatur mmg halangan yg besar utk menyelesaikan kerja yg ala2 susah gini.....w/pun org nampak cam senang....tp bagi kita, fuuuhhhh.........cam tobat tak mau buat rasanya.......tp tu ler....bila dicabar, rasa nak cuba buat gak........cheq mmg pantang disuruh dan pantang menolak.......itu yg susah tu.....

Operasi utk kek ni mula jam 8 malam.......kerja hanya selesai kul 12.30 pagi.....adusss.......terlalu lama rasanya spend masa untuk kek ni.....mula2 plan nak bakar kek untuk projek mlm esoknya terus terbantut.....dah x larat nak bukak mata dah.......sudah lenguh2 tangan......kita mmg salute ler sapa2 yg sanggup deco cupcake ni sebiji2 penuh ngan lukisan......kita buat terus satu deco besar sbb tak de idea nak lukis logo MU ngan Chelsea kecik2......itu pun sudah rasa nak surrender......kalu dah x reti gitu ler jadinya.....

Paling2 takut kalu kena condemn ngan customer.....w/pun dah mati2an buat kek..,..apa pun harap customer puas hati dengan org amatur cam kita ni......ini sahaja tahap kemampuan cheq......




p/s >> ada lak ultraman terselit dlm kek..... ....itu request customer.....boh sikit2 tocit2 jadi ler.....




Monday, 2-Jun-2008 12:29 Email | Share | | Bookmark
KEK UNTUK ORANG JAUH.....

 


Kek ni special utk orang jauh......buat asimah terima kasih bnyk2 kerana tempah kek ngan akak....kek tu shima bawak berjalan naik ketapi.....celebrate birthday hubby ngan anak sulung.....tentu letih ekk shima dr langkawi pastu travel lagi naik ketapi ke kl.....then balik johor.....jumpa ngan shima dkt stesen keretapi arau masa dah dkt time nak bertolak...nasib baik sempat......selalu dok chat ngan shima thru ym jer...kali ni leh jumpa.....kek ni shima request nak stoberi sebenarnya tp buah stoberi tak ada.....ada terjumpa kat kompleks changlun tp buahnya sumer hijau2.....kuning2.....eeee....tentu masam.......tak elok lak nak boh kat atas kek bagi kat orang......cari kat giant alor setar tak ada gak.....so sms shima bagi cadangan tukar ke ceri tangkai....nasib baik shima ok ajer.......thanks shima.....dr akak.......kalu ada kekurangan tu akak mintak halal ekkk......



Quote:
Just got this quote from shima via sms this morning.......muahhh.....love u shima......

11.46 am....


"Thanks for the cake. We have a special bfday celebration lst night on the train. sedaaap sgt. ok jumpa lg n smoga ada kesempatn rasa kek akak lagi di lain masa"


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net