A Little Creation From My Little Kitchen....
Image Hosted by FileHive.com
By: baby batriesyia

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 17-Jun-2008 08:54 Email | Share | | Bookmark
STOBERI CUPPIES

 
Smlm selepas siapkan pizza tempahan dari opis mate......ops....pizza tak open utk tempahan orang lain ekkk.....ni utk yg close jer yg boleh dibilang ngan jari......hehehe.....sori......kita actually dpt call dari raina.....yg nak order mini box cuppies bertatah stoberi.....ooo kebetulan ya raina sbb stok stoberi mmg ada......so dpt ler bagi special price kat raina.......lenkali mmg ler x dpt sbb stok stoberi mmg x ada kat sini.......kalu ada pun kat alor setar.....karang x berbaloi lak sbb stoberi pun dah dkt RM15 kalu yg elok2 dr cameron tu.......

Apa pun meh tengok cuppies raina.....






Tuesday, 17-Jun-2008 01:16 Email | Share | | Bookmark
OFFICE TRIP TO CAMERON HIGHLANDS PART 3

Kali ni kita ke Ladang Teh Cameron Bharat menikmati pemandangan yg menghijau dan luas terbentang......




Yang ini di Healthy Strawberry Farm.....




Yang ini pulak di The Agro Strawberry Farm.......di belakang Cactus Valley....siap pekena 2 mangkuk fresh salad......satu mangkuk RM3.90 sahaja.....makan puas2 sbb semua cedok sendiri....



Pemandangan Pekan Brinchang di waktu senja dari bilik penginapan......



Yang ini dah on the way nak balik singgah ke The Strawberry Gallery ni......



Yg ini dkt The Green View Garden.....



Singgah minum air kelapa laut on the way nak turun ke simpang pulai.....dkt kg raja....



Tuesday, 17-Jun-2008 01:01 Email | Share | | Bookmark
OFFICE TRIP TO CAMERON HIGHLAND PART 2

Aiseh....kita sambung2 ler citer pasal lama sangat nak susun gambor....nak boh satu2 bnyk sangat.....

Ini rama2 dari Taman Rama-Rama....




Ini dkt The Rose Valley.......tengah2 dok snap gambor tiba2 lak memory card penuh.....aiseh....bila check ada dkt 600 kpg gambor ...... ....dok delete gambar punya ler lama sampaikan nak snap gambar lain pun x sempat.....





Monday, 16-Jun-2008 08:37 Email | Share | | Bookmark
OFFICE TRIP TO CAMERON HIGHLANDS PART 1

Nama jer office trip ke Cameron tp kita satu famili tak naik bas.....kita drive keta sendiri sbb geng2 opis nak bermalam di sri manjung dulu.....hmm...kita ingat nak rest kat cameron so mintak izin memulakan perjalanan dahulu..... .....

Bertolak tu dah petang dlm kul 3 lebih.....sampai di cameron dlm kul 8 malam....cari parking punya ler susah.....bilik hotel lak kena tingkat 3...aduh....penat mendaki anak tangga......tp elok2 refresh diri kejap, terus turun ke night market....oleh sebab malam sabtu pasar malam masih ada lagi, so cuci2 mata jer dulu....cari makanan buat dinner tp x ada org melayu yg berniaga....sumer chinese....takpe ler.....beli sikit snack buat kunyah2 malam sblm tidur......tapi hubby tak leh....poyot dia poyot nasi gak.....kena cari nasi....pusing2 jumpa bazar....so makan kat situ ler.....

Balik hotel hubby dah frust menonggeng pasal siaran bola x ada....sudahnya pakat landing ajer sbb udah penat jalan......

Esoknya ada pasar kecik dkt hotel......ada ler sorang org melayu dok meniaga....alas perut dahulu...beli seluar ngan sarung tangan kat baby ngan kakak sbb dia orang kata sejuk......awal2 pagi tu sejuk ler....tp bila dah masuk tengahari panas jer....

Lepas bekpas, terus kuar ngan hubby ngan anak2 ke Taman Rama Rama.....along dah pernah pergi tp baby ngan kakak x pernah sampai lagi...tu yg bawak dia orang meronda-ronda...ambil2 gambar buat kenangan....kali ni mak dia pun tumpang nak bergambar gak....meh ler tengok gambar2 sepanjang kita orang bercuti di cameron highlands...

Ini gambar kat night market kat pekan brinchang.....




Cakap pasal bunga, org pompuan tak leh lari ehhh.....mmg giler bunga.....sama ler ngan kita pun.....mula2 borong bunga kering....pastu tak tahan tengok bunga ros yg tengah kuncup2 tu.....adus.....nasib baik sumer murah2......kita borong bunga ros tu sampai dkt 70 kuntum.....semua tak sampai RM20 pun...... buat per bnyk2....???? ala.....mmg ler tak tahan lama tp suka sangat bau ros yang harum semerbak.....utk bunga2 cuma abis RM40 jer termasuk bunga2 kering tu......

Yg paling harum of course bunga Harum Sundal Malam.....yg belah kanan ni.....aduss.....wangi nyerrrrrrr......




Yg ni kalu x silap kat Cactus Point......






Friday, 13-Jun-2008 01:22 Email | Share | | Bookmark
TODAY IS A DAY TO RELAX .......

Smlm siapkan cupcakes and tarts customer order.....not much, so buat nyer pun relax2 ajer.....seronok buat kerja sambil rehat2 goyang kaki......dari buat kerja yg tergesa-gesa.....kali ni semuanya siap sekejap sahaja......

Oleh sbb customer kali ni suruh kirimkan dkt her friend yg juga neighbour satu taman, so pagi2 along ler yg jadi tukang delivery.....kena ler bagi dia upah tolong antor..... ....tart tu utk regular customer dkt Pauh......buat jamuan dkt opis beliau....





Ok.....today i'm off for my office's trip.....a 3 day 2 nights vacation together will all my colleagues.......wallaaaa......

Nina wrote >>

Quote:
na_ema >> waa....sempat lagi singgah bagi komen kat akak ekkkk.....dlm sibuk nak buat jamuan tu.....thanks eee.....tolong promote2.....jangan lupa order lagi..... ...trip ke mana?? hehehe....jangan lupa singgah fp akak nanti tengok entry akak....


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net