A Little Creation From My Little Kitchen....
Image Hosted by FileHive.com
By: baby batriesyia

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 2-Jul-2008 01:34 Email | Share | | Bookmark
LAUK-LAUK HARI CUTI....

Sebenornya tak de apa yg spesel pun ngan lauk ni....semua yg dah biasa dibuat.....al maklum ler....angin malasnya bnyk.....malas cari yg complicated lak......anyway, meh jamu2 mata ler.....




Mulai minggu ni, along mendesak nak bawak bekal ke sekolah, katanya nak kumpul duit sekolah.....ada ler tu idea along tu nak beli game apa lak tu......tp biasa ler.....mama nyer asik blank otak ler nak masak apa hari2.......ini menu first day bawak nasi goreng...... hari kedua along bawak roti pita, hari ni pulak buat omalette.....





Wednesday, 2-Jul-2008 00:36 Email | Share | | Bookmark
SUPPOSED TO BE A SCRAMBLER.....AT LAST IT'S JUST A HELMET

Hehehe.....lawak lak my statement......my customer bagi kita 2 options.....either nak lukis scrambler or helmet for the scrambler.....unlucky gambor motornya x berapa jelas sbb gambar tu my customer curi2 ambik gambor motor hubby kesayangannya waktu malam......takut surprisenya x menjadi nanti.....

So my adventure ngan cuppies ni bermula dah lewat malam...nampak cam simple jer tp rupanya nak lukis helmet tu aiseh.....terteleng teleng kepala..... sebabnya strike tu asik men'confuse'kan otak dan minda lak.....tp lucky me to have her as my customer......sangat2 ler my customer ni menyerahkan segala urusan kepada yg tukang membuatnya......rasa honored sangat2.....

My customer dah tak sabar2 nak tengok cuppies beliau sbb that cuppies kita akan hantar terus to her hubby's office kat alor setar.....kesian lak....pagi ni baru sempat kita upload....sbb tengahari smlm lupa bawak kamera balik rumah...so tak leh nak snap.....harap2 fiza puas hati.....ini dia rupa cuppies milik your hubbies.....and rupa kad yg diserahkan utk kita beli......







*Note : sori fiza....gambor kad akak ambik ngan h/p....asik gerak2 jer....tak clear....


Friday, 27-Jun-2008 07:48 Email | Share | | Bookmark
JANGAN MEMBAZIR!!! My chocolate ball......

 


Sekarang ni zaman tak boleh membazir..... kena guna apa sahaja benda yang ada kali kedua........recycle orang kata.....tu pasal bila tengok ada balance kek tu tadi, terus terpk nak buat chcocolate ball......boleh ler anak2 makan buat kudapan petang2 ni.....( alasan tu.....sebenornya mak dia yg terlebih makan.... )

Resipi main campak2 pasal tak tahu resipi betulnya camne.....tp what the hack kan.....janji boleh makan and yang penting sedapppp.......chocolate things is surely delicious for chocolate lover like me......

Resipinya simple ajer.....kalu surf for chocolate truffles or chocolate ball, surely pakai cooking chocolate.....ini lebih kurang cam kat kedai kek ajer......boleh buat sendiri jer......


Quote:
Chocolate Ball

Lebihan kek coklat
Sedikit jem (kita apa lagi....jem stoberi ler......homemade lagi.....) cukup sekadar boleh dibentuk kek tersebut
Sedikit kekacang (kita guna kacang tanah cincang jer)
Sedikit chocolate rice (untuk salut)

Gaulkan semua sekali dan gelekkan dengan chocolate rice. Masukkan dalam paper cup dan sejukkan di dalam peti sejuk supaya lebih nyaman dimakan nanti.....





Friday, 27-Jun-2008 01:14 Email | Share | | Bookmark
It's all about Pink!!

 
Ini order dr Wilhelmina.....panjang lagi namanya.....sedap bunyinya cam oghang putih.....sesuai ler ngan orgnye yang putih melepak......thanks ya wel.....order ngan akak.....lenkali order lagi ekkk.....



Yang di bawah ini......hajat di hati mula2 tu nak buat ala2 efek marble.....so excited to give it a try......udah siap2 ku marblekan fondant......angkat ler nak letak atas kek......ops.....kek terlalu tinggi......belum letak bunga lagi......kena potong kek sikit....nanti terpenyek bunga2 yg nak letak.......dah potong2 kek, baru angkat fondant.....sekali.....aiseh......fondantnya silap terpendek lak.....tak cukup kain......tergantung.....angkut lain.....uli lain.....hmmm......dah uli lain ilang ler rupa marble ku itu......huhuhu......nak tak nak, jadi light pink.......tak jadi gak eksperimen ala2 tak pandai ni......aiseh.. ...

Ct dah pesan suruh prepare kotak kek....lepas chat chat via sms, ct kata ok ler.....serahkan pada kita nak deco semua complete sekali ngan kek.....so oleh sebab mesti pink....so everything is pink.....except sikit bunga ngan riben bagi kaler yg nak seangkatan tp lebih terang supaya timbul sikit......hmmm....harap puas hati.....ct dah mmg selalu tempah......dan customer yg sangat tak cerewet........bab kotak tu tak ambik untung pun.....kita charge tu kira utk rega kotak ngan hiasan2nyer jer....no labor cost pun.......sbb ct order kek ngan kita gak......spesel akak buat tu ct.......thanks ct......muaaahhhh......lenkali order lagi ekkk.....





Wednesday, 25-Jun-2008 00:34 Email | Share | | Bookmark
Iswara....bukan Wira.....

Iswara....bukan Wira
Minggu ni bz sikit nak siapkan rekod2 dan pelbagai benda berkaitan ngan audit pertengahan julai nanti.....sakit kepala nak siapkan semua benda alah ni.....dah ler tunggang terbalik sorang2.....aiyaa.....minggu ni asik tunggang terbalik jer......hehehe......suku jer baru siap, yg lebih nak kena siapkan gak by next week......yg susahnya nak buat kerja ni tak ada ruang......pelanggan keluar masuk.....karang kalu kuarkan semua fail2 ni berselerak lak bilik......nak buat kerja luar waktu pejabat, bos kata kena buat surat dulu ler itu ler mintak kelulusan......oooo.....tidak......kalu dah payah, baik cheq balik rumah tidurrrrrr...............lagi senang hati.....

Ok....meh nak citer2 sikit pasal tajuk ari ni....... .....dua tiga hari lepas dpt order dr regular customer, mintak buatkan besday kek utk ayah tersayang.....mintak kita lukiskan gambor teksi ayahnya.....ok ler....kita cuba ler buat.....ceeeehhhh smlm syok ler dok buat ralit2 jer......dah dkt nak siap dah buat touch up.....sekali my hubby masuk dapur, dia kata "ish......kata nak buat teksi wira, nape buat teksi iswara??"....... Ooooo.....rasanya teringat dah mmg keta wira.....tp agaknya sbb dok cari gambor teksi dok jumpa yg iswara ajer, so bantai jer teksi iswara...... pandai dak cover line...........cuma masa dok melukis tu terlupa sungguh mmg kena buat keta wira....dok ingat kena lukis teksi jer..... jumpa pun yg iswara jer......sbb biasa ler......terlebih teror sampai buat kerja x tengok nota dulu.......aiseh......keta dah siap lukis, asal rupa teksi tak pe ler kot....pepandai jer aku...... .....maap ler jue kalu tak suka......dah terlajak lukis.....

Kek as jue requested nak kek butter marble....harap jue suka....mula2 ingat nak cover semua part putih krim tu ngan jelly sekali cari piping jelly udah abis dlm stok lak.....so gitu2 ajer ler rupa yg dapat dibuat....



Feedback dr Jue....(sori ekk Jue....akak petik dr perbualan kita pagi tadi.... akak nak buat kenangan.....)

Quote:
JA: a kum kak nina...
JA: halamak kek tu sedap la.....
JA: mak ayah jue suka...
baby_triesyia: ya jue
JA: siap licin lagi kek tu...
JA: tq yer...
baby_triesyia: hehehe....suker akak dengor tu....
baby_triesyia: alhamdulillah
JA: sepupu jue yg kecik tu....
JA: cakap nak makan kek tang part teksi pasal part teksi sedap katanya...
baby_triesyia: hahaah
JA: macam2 budak2 nie...
baby_triesyia: pandai2 jer budak2 ni ekkk
baby_triesyia: hahaha
JA: yer la...
JA: thanks yer....
baby_triesyia: sama2.....thanks jugak dr akak
JA: terharu ayah jue tgk kek tu..


Ini lak order dr sue.....sempena father's day.....ooo ramai lak yg wish lewat ya.......idea tak ada.....ini jer yg keluar......





[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net