A Little Creation From My Little Kitchen....
Image Hosted by FileHive.com
By: baby batriesyia

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 10-Jul-2008 01:07 Email | Share | | Bookmark
A special meeting.....

 
 
It was a nice meeting last night......k tun ada order cookies dari kita....mula2 plan nak poskan.....then hubby ajak sekali join dia ke s/alam ada meeting hari ni.....so kita rancang nak hantar by hand jer cookies k tun......k tun ada pesan my cupcakes sekali......hehehe......k tun nak tengok my roses katanya.....kita pun mmg dah plan nak hadiahkan cuppies tu untuk k tun sbb masa k tun turun ke kedah ari tu x berkesempatan nak jumpa.....so ini second chance utk jumpa k tun...pestime jumpa ngan k tun masa turun ke bwy sekali ngan merpati.....tp masa tu short meeting jer...



So sampai kat agro bazaar hentian rehat kat ulu bernam mlm tadi, call k tun.....tak lama kemudian k tun sampai ngan en hubbynya......sayang tak dpt nak singgah rumah k tun sbb dah lewat malam.....lagipun kita orang belum check in hotel lagi.....next time ekkk k tun.....kita jumpa lagi....kalu ada rezeki, nina singgah rumah k tun yg cantik tu....nina takut rumah k tun nanti tunggang langgang dikerjakan anak2 nina yg boleh tahan tahap ke'hyper-active'an tu......

Thank u k tun.....nampak2 jer k tun sampai siap bawak kek lak untuk nina.....adus......pastu dpt lak hadiah selendang tu.....adus.....tak terbalas budi ler pulak....segan nina.....seronok chatting bertukar2 citer smlm......ralit ler pulak ekkk......so nice to have u as a friend.....







Wednesday, 9-Jul-2008 00:07 Email | Share | | Bookmark
WHAT IS IT WITH TODAY???



Hari ini hari apa ya??? Sekali dlm setahun jer dtg dlm hidup kita.....rupanya dah makin tua kita ni......tp jiwa kita tetap mcm budak2......tak reti nak jadi orang tua...... .....masih tersasul2 bila org panggil kakak....... ....dok ingat kita budak2 lagi......aiseh....mcm2 ler......tp hakikat ler usia makin ke depan....tak de yg undur......tp kita tetap gembira melalui umur2 senja begini......perjalanan hidup yg mesti dihargai......walaupun udah berkedut sana sini, tp pengalaman itu sangat berharga....

Wokay ler....nobody is wishing me today, so i take this chance of saying it to myself.....thanks Allah for all that He have given me and may the future to be will be just as bright as it used to be......hopefully i will be a burden of nobody, moving ahead with a clear mind and i really hope that i will be given a bless in whatever i do......

*Dear Zura.......thank you.....u are the first person to wish me today......i am so happy to have such a wonderful friend like u.......it's amazing how technology could really attach us together.....



*Sesuai dah lembu jadi tag kita hari ni pasai kita lahir pun tahun lembu.....


Nina wrote

Quote:
zai >> thank u zai....
ina_saly >> thank u ina...
jasmeen >> thank u jas.....
rozamy >> thank u rozamy....
zura >> thank u zura.....awal2 pagi dah dpt sms zura.....suka nyer sbb ada org ingat.....hehe
amal >> hehe....biasa ler.....bila dah selalu tengok kek, nak tengok benda lain ler pulak....
boxhousestudio >> hehehe......k tun mmg spesel.....seronok mlm tadi dok nyembang tu...so dah kenal sumer sekali ni....
mummy hamim2 >> thank u.....looorr ya ke??? Hepi besday dr akak ler pulak.....
thekesumreturn >> hehehe......hubby dah awal2 bagi hadiah so bila harinya tiba, dia terlupa ler pulak....hehehe.....tp tak kisah pun.....dah selalu dpt hadiah dr dia......
rinnchan >> hehehe.....thanks rin.....jiwa tetap mudaaaa.....hehehe


Tuesday, 8-Jul-2008 03:49 Email | Share | | Bookmark
JAPANESE COTTON CHEESE CAKE

 
Ini resipi kedua, tak de beza dr yg pernah kita tepek sblm ni kat fp......tp teknik nyer sama jer.....cuma resipi ni tak de ler letak blueberry......kalu nak tengok cara kita buat just clik kat sini...

Yg silapnya, bila adun adunan banyak ler pulak....sedangkan dulu pakai loyang 8" jer.....rasanya seeloknya pakai loyang 9", bila tuangkan adunan dah mmg melimpah ruah.....so kek crack ler sikit sbb terlebih naik.....tp overall kek mmg ok jer, gebu ya amat......


(Note : sori ler gambor blur.....3-4 keping semua blur ajer....asik goyang2 inul lak masa ambik gambor )

Resipi kita ulang tayangan.....

Quote:
Bahan-bahan

A
250 gm cream cheese
50 gm mentega
100 ml susu segar

Semua bahan disatukan dan dimasak secara double boiler - sejukkan

B
60 gm superfine flour
20 gm tepung jagung
6 telur kuning
1/4 sudu kecil garam

Bahan-bahan ini dimasukkan ke dalam adunan A yang telah disejukkan tadi - kacau hingga sebati.

C
6 telur putih
1/4 sudu teh cream of tartar
140 gm gula pasir

Putih telur diputar hingga berbuih. Masukkan cream of tartar, putar lagi dan masukkan gula - putar hingga kembang dan berbentuk 'soft peak'. Campurkan secara kaup balik ke dalam adunan tepung tadi.

Bakar menggunakan acuan bulat 8' yang telah digris dan dialas dengan kertas minyak - bakar secara bain marie. Bakar selama 1 1/2 jam pada suhu 160'C.


Monday, 7-Jul-2008 00:06 Email | Share | | Bookmark
Today is busy day.....

Ari ni tengok gambor dulu.....tak sempat nak citer2....bzzzzzzz.......






Friday, 4-Jul-2008 00:56 Email | Share | | Bookmark
Apa lagi kalu bukan kek.....

 
 
Asik2 citer pasal kek jer kita ni kan.....apa nak buat, dah mmg x dak citer lain nak citer kat sini pun.....tak pe ler.....buat jamu-jamu mata and sapa nak cilok idea, cilok jer le pasal idea pun entah apa2.....pasal kita time otak blank pun cilok2 idea orang gak.....( hehehe alamak....).....

Kek ni milik my customer dr alor setar cuma deliver ke rumah auntie nyer dkt utan aji jer.....untuk majlis bertandang kalu tak silap ler.....sbb rasanya udah kahwin dah beberapa minggu yg lepas...... ya ke??? Tak ingat lak.....rasanya ada dijemput tp x dpt nak attend dek kerana beberapa perkara yg tak dapat dielakkan.....temanya pink......customer hendak exactly cam yg pernah kita buat dulu cuma kek dlmnya direquest nak kek coklat.....dah lewat pi antar....nasib baik mudah ajer mencari rumahnya w/pun kita pun tak biasa ronda2 ikut jalan situ.....tp petua yg diberi mmg teramatlah mudah......harapnya kek tu secomel yang diinginkan....



Yg ini lak cuppies order dr opismate....untuk besday anakandanya.....katanya buat jer le apa2 pun.....aiseh.....kita ni kalu tak bertema....adusss....susah tul nak kuar idea.....maka ini ler yg jadinya.....idea ntah apa2.....




Last untuk ari ni, kek utk opismate gak, utk besday adiknya.....theme pun tak ada.....tp kita buat simple supaya tak serabut dilihat nanti.....biar sweet and simple jer......




[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net