A Little Creation From My Little Kitchen....
Image Hosted by FileHive.com
By: baby batriesyia

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 5-Aug-2008 08:55 Email | Share | | Bookmark
Update yang ketinggalan....hehe

Sori.....lambat update....sian lak ada customer tertunggu nak tengok nape kek x masuk fp....bnyk tul problem tenet ni....ada gak yg x sempat nak snap.....sori sangat2....nasib baik cepat lak dpt load....








Tuesday, 22-Jul-2008 00:08 Email | Share | | Bookmark
Span bob....

 
Belum pun reda penat smlm, balik jer dr deliver disney cuppies ke sungai petani, kena siapkan cuppies lagi......sudah ler terlajak cari rumah malam2 buta.......bandar laguna lak luas rupanya......and org yg suppose terima cuppies tu tak tahu ada org order kan kek agaknya........masa sampai, tak ada kat rumah ler pulak.......aiseh....udah ler jauh......nak tak nak, kita terpaksa tinggalkan kat jiran sebelah........harap2 neighbour tu tak kisah ler......sbb siap bagitau suruh ambik awal sbb dia tidur awal..... hmmm.....what a neighbourhood spirit.....

Kita orang sampai balik rumah dalam kul 11 mlm.......balik jer rumah immediately kita terjah dapur......terpaksa siapkan cuppies opismate hubby lak.......uwaaa...wa sudah ngantuk......tp hubby dah promised his friend that i will take the order.....betul2 emergency punya order......

Customer request nak tiga perasa cuppies tu, vanila, orange and strawberry........at first plan nak bake jer, then go take a nap coz i am too sleepy......planning to wake up at 5 am..... ghee......i was thinking.......if ever i did not wake up...... waaa it is going to be troublesome.....so once the cuppies are baked, immediately i did all the toppings....semua cuppies masih panas2......nasib ler ko cuppies.....udah ler idea tak kuar2.....penat mikir ni......mujur cuppies baik2 jer dok diam..... w/pun panas, my cream tak melt pun.......

Whatsoever, this is the outcome......just something simple for my customer's son birthday.....




Nina wrote

Quote:
rozamy >> apa nak buat amy.....dah janji kena buat gak, unless ada benda urgent boleh tolak tak upaya ler kan.....kdg2 benda ni jadi terapi.....sakit badan boleh hilang masa dok deco....punya ler terlupa tang sakit tu.....
amalhayati >> hehehe.....ala k amal....k amal pun apa kurangnya.....dasat jer nina tengok.....nina ni sikit jer k amal, x bnyk pun.....tp malas yg terlebih sebenarnya.....
myluv_ammar >> bab penat ni tak usah citer ler....mmg penat.....ngan kerja opis lagi....apa lagi kita kerja deal direct ngan bos jer, mcm2 kerenah nak layan....luckily bos sporting ler gak.....masuk kerja kul 8 kul 6 atau 7 baru sampai rumah.....kalu x singgah mana2.....mana ngan rumah lagi, ngan anak2 yang melompat tak kira masa ni.....adeihh.....mmg penatt......tp once dah ngadap kek....sambil dengor lak sinar fm.....sambil nyanyi2 mengimbas citer2 lama....ahaks...... hilang ngantuk lak.....lupa sakit badan....


Monday, 21-Jul-2008 06:22 Email | Share | | Bookmark
DISNEY PRINCESSES

I was asked to make cuppies with disney princesses characters.....oleh kerana cuppies sangat kecil bagi saya, saya rasa tak begitu selesa nak draw only the face.....so i take the challenge and i drew six of the characters, the cuppies are combined altogether......which made it easier to do the drawing....i think i omit one of them, that is Wulan.......i don't remember about Wulan until i saw her picture in one of my disney's books.....well....whatsoever ler kan......



Last night was the most challenging moment......i have to admit that......i spent about 4 hours to finish the cuppies that includes drafting, drawing and all the make up process......today, i am so tired.....nevertheless, the cuppies need to be well done.....i suffer back ache and got pain all over my hand and fingers........ooo my.......i surrender (copied song title by celine dion.... )....am i?? almost.....

Sometimes, i thought how happy i would be if i am a full time house wife......and i have my own maid to do all the house chores.....so i can spend hours and hours on my cakes......but, it's all only my imagination.....should never cross my mind huhh...... i must say i need to be a superwoman to do all the things....i must thank my hubby for helping me out with some of the house chores.....it's tough for him...i know......thank you....and hopefully you will be ready by september to help me with the kids...... ....i will be double beezee with the baking and the ....... Thank you for being so understanding and supports me though at first you doubt me.......i need to do this.......Hopefully everything will go just well.......




p.s....sori ler......saya ni bab meluah isi hati dlm bm mmg fail..... rasa mcm bunga2 jer bahasa.....w/pun my english tunggang langgang pun x pe ler......bukan utk rujukan sesiapa pun......no offence.....

Nina wrote

Quote:
AQis >> alahai tokey kek.....patut akak yg tanya sbb aqis lagi teror dr akak.....hehehe......just rapat2 kan jer cuppies tu, then letak topping cam kek biasa jer.....
ina_saly >> apa ler yg lawa.....biasa ajer.....kerja org tak pro.....saja jer suka mencabar diri w/pun kdg2 tahu tak reti nak buat gak.....hehe
mar >> ala....mar pun dah pandai.....akak punya pun biasa2 ajer....


Saturday, 19-Jul-2008 02:22 Email | Share | | Bookmark
Bob The Builder Main Bola...

 


Customer suruh lukis bob the builder main bola...tp kan...gambar bob yang kita lukis besor benar so bob cuma boleh pegang jer bola tu.... luckily my customer sungguh suka hati tengok kek tu....yg lawak leh tersilap perisa kek...sbb customer tak berurusan via email, main tinggal message kat YM jer....ingatkan customer kata ikut ler kek span perasa apa pun, rupanya last message kat YM ada sebut nak perasa oren......mujur ler bila cakap kat customer kek tu jadi perasa stoberi + coklat, dia kata no problem...... aiseh......

Kek tu lewat malam baru siap bakar.....sblm tu dok goyang2 kaki relax jer.....malas ler tu....kul 1 baru bangun boh topping sblm simpan dlm fridge dulu....hari ni pagi2 baru ler kita start melukis......kul 11 pagi customer nak ambik.....mujur ler kali ni deco tak bnyk kerenah..berjalan ikut perancangan.....



Yang kat bawah ni lak cheese cake seberat 1.4 kg w/pun kecik jer keknya....tp cheese cake kan....mmg berat....yg ini guna cheese dlm 700 gm......kek guna loyang 8" tp mmg penuh loyang sampai kena bakar up to 2 hours.....customer request nak dua topping.....sebelah nak topping blueberry dan sebelah lagi nak topping chocolate....kehendak customer kami sediakan......at no extra charge.....no deco2 sangat....simple jer.....janji sedap dimakan.....



Sementara tunggu cheese cake masak, kita prepare 2 biji puding special order dr hubby.... katanya nak buat jamu kawan2 kat opis....ini gambor sblm kita potong2 puding tu...






Monday, 14-Jul-2008 01:33 Email | Share | | Bookmark
Hello Kitty

 


Kek Hello Kitty ni order dr opis mate......kek sponge chocolate......mula2 nak pakai loyang 4 segi, sekali malas nak ambik loyang2 yg dah susun dlm almari....so loyang bulat dah mmg ada baru dibasuh dkt meja.....kek ni tinggi bebenor sampai nak cecah kotak kek......nasib baik elok2 jer parasnya bila tutup kotak.....

Kartun Hello Kitty nampak cam mudah dibuat.....tak de ler sukar sangat.....sbb tak bnyk outline nya....tp part kartun tu yg nampak kosong mcm hambar jer......semua putih......so kita boh kaler baju merah menyala...... bior nampak kartunnya sikit.....nasib baik opis mate kata nak bunga 5 kuntum sempena umur anaknya.....so berseri ler sikit.....ini pestime cuba buat bunga secara terbalik dr kebiasaan.....selalunya teknik kita dari kanan ke kiri tatkala membentuk kelopak tu.....kali ni kita buat dari kiri ke kanan......woooo......kekoknya.....bukan apa, nozzle tu utk org tangan kidal.....tak berapa nak biasa ler kita......apa pun tengok jer ler hasilnya.....




Yang ini pulak order dr opis mate hubby......simple cuppies ajer....






[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net