A Little Creation From My Little Kitchen....
Image Hosted by FileHive.com
By: baby batriesyia

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Friday, 11-Apr-2008 02:01 Email | Share | | Bookmark

 
 
Sejak dpt pc baru kat opis ni rasa nak mengamuk betul......tak boleh nak reinstall ym......nasib baik dpt copy program dr pc lama.....so boleh load ym......tp sayangnya yg masuk cuma versi lama.....heran betul......pastu ym skrg pun asik on off suka hati jer.....kdg2 message x masuk.....dah ler dok buat kerja kat opis jadi boring giler.....dah ler dok kat meja cam penunggu kubu.....pastu semua music kena block.....nyampah tau.....sebenarnya bnyk nak komplen tp tak mau ler tulis kat sini, hehehe takut geng opis yang tak berkenaan baca lak......hati manusia ni bukan boleh baca.....kdg2 baik jer kat depan, belakang hentam ktia bagai nak rak........... maklum ler.....adat manusia kalu nak naik kena pijak kepala orang.....kalu idok x merasa nak menonjolkan diri.......especially kat sini..... (alamak....ngamuk ker......hahaha.....dok ler....)

Hehehe....tujuan hari ni bukan ler nak meluah isi hati yg mareee...... tak pasal2 jer jadi sesi melepas geram.....nak marah kat pc, org lain lak yg kena.........

Wokay....kita nak tayang something petang ni......pertama gubahan hantaran yg kita buat utk sorang kawan......semua barang kita yg beli cuma kawan dah siap bagi deposit......actually sapa nak tempah gubahan ni, complete dr coklat semua (ferrero rocher 30 pcs ngan white chocolate van houten berinti).....semua kita sediakan as package jika sapa2 tak de masa nak gubah2, so check out my blog.....cuma bagi theme, pastu angkut jer yg dah siap coklat gubahan tu......senang kan.....bila dapat feedback dr customer kata cantik (ehhh....tak perasan.....tp gembira bila kerja kita up to customer's satisfaction.....wouldn't you agree with that?)....so ini tayangan nyer....




Ini lak cuppies order dari seorang isteri yang sangat menyayangi suaminya.....buat surprise besday.....mlm ni baru kek ni sampai kat empunya....insyaAllah.....delivery ke sungai petani......actually lynn request nak ada ganache tp contoh2 deco yg lynn tunjuk susah nak deco atas ganache.....to play with lots of color, ganache is not actually a good platform....i do hope lynn likes it.....hmmm....surprise.....di dalam adalah choc moist cake....




Thursday, 10-Apr-2008 00:56 Email | Share | | Bookmark

 
Salam semua.....

Kali ni cupcakes dengan tema strawberry shortcake.....tp kita mixed macam2 in this order.....sbb cheq lupa nak mention kat customer rega lain kalu lukis muka kartun satu2 atas kek.....so kali ni cheq sedekah jer ler kek berlukis ngan piping jelly tu ngan rega biasa ajer.......silap cheq gak sbb tak note dlm blog awal2......biasa ler.....dah mcm2 tu otak pun bercelaru sampai apa nak isi pun tak tahu.......

Peti ais kita penuh kena isi ngan cupcake.....punya ler takut kalau2 nanti cik baby kita pi 'hempap' cupcake2 tu.....nasib baik bila bukak peti ais dia cakap "kek oghang.....mama buat kek oghang"...... tp meh nak citer......mcm2 hal jadi bila buat cupcake tu......2 kali cupcake cheq kena touch up.....papan kek pi hempap cupcake yang dah siap deco....... nasib baik kek x jahanam dikerjakan papan kek..... sekali malam tadi.....dan sekali pagi tadi masa cheq nak isi masuk dlm kotak2......aisehman......tension sehhhh.....nasib baik cheq tak buang lagi semua buttercream tu.....

Masa tengah deco semalam pun.....siap jer 50 cps......lagi 50 pcs otak cheq blackout......alamak.....idea cheq tak kuar ler.....cheq nak buat apa lagi ekkk......pastu cheq hentam keromo jer le...... .....janji siap jer......kepala cheq pun dah sakit......tangan pun dah lenguh dah ni......

Pagi2 tadi cheq pun kalut dok packing kek dalam kotak.......sekali bila nak snap gambor.....bateri kong......aduhhh......pi tukar bateri.....kong lagi......alamak......jangan buat hal......cheq belum snap gambor apa2 lagi ni......pastu teringat ada bateri baru dlm lemari.....pagi2 buta cheq dah berpeluh2 lari2 cari bateri......

Pagi ni customer tepon, cheq suruh ambik ngan cik hubby......sekali cik hubby kata kek tu customer antor pi sekolah tempat kakak belajar.....rupanya anak dia sama kelas ngan kakak.......aiseh.....kakak dapat bawak balik kek satu gak ler kek cheq.......






Nina wrote

Quote:
rani >> thanks rani.....
bondarafiqin @ ej >> ooo mengata akak ekkk......kalu gitu akak jawab ler ya......1) sama kes ler kalu oghang utara cakap kelate.....cam itik kena sudu jer bunyi.....hahaha......siam mali gak.......apa nak buat, akak ni pure punya....slang2 tetap sebati di hatiku .....sejak dok utara ni mmg lagi menjadi2 loghat ku keluar......tujuan utama supaya anak2 ku tak lupa asal usul mereka......dkt rumah akak pure kelate nyer.....sori ler...no slang utara kat rumah.....cik abe pun dah paham benor 2) jeles ekkk.....ala....mcm ler dia tu x leh buat..... 3) kalu ada idea, gedeboommmmm ler jadinya......
rani >> ekkk.....rani lagi....
ida_isk >> alahai ida....apa sangat ler kita ni......just baker kampung jer....
penyulawa >> nim....insyaAllah....kalu ada rezeki kita jumpa.....calling ler ya....
juli >> takde ler pandai mana pun juli.....tu pun penat nak siapkan...
azura asri >> thanks azura.....


Tuesday, 8-Apr-2008 01:04 Email | Share | | Bookmark

Semalam cheq dah penat menaip tau......punya ler panjang lebar dok bercerita.....sekali pc baru cheq ni buat hal....meragam ler pulok.......asyik hang ajer.....sekali terus kiok.......boring dah ler nak citer......

Apa pun, meh tengok dulu gambor2 minggu lepas.....ini gambar masa promo produk buffalo kat opis.....cheq pi tengok ler.......nak beli idok ler rasanya......w/pun rega x de ler semahal mana, tp dok pk nak guna buat apa.....pengisar kat rumah tu pun cheq jarang guna.....




Ini lak kek kawan order.....tocit jer kek ni dan saiz tu hanya utk geng2 cheq jer....org lain cheq x jual nooo..... dia punya deco abih simple giler ehhh....hmmm...... jangan komen lebih2 no pasal cheq deco dlm masa 1 jam masa balik rehat tengahari ari jumaat ari tu jer......tu pun lebih dok deco kek coklat yg bawah tu lak utk antor hari yg sama......




Kek coklat ni order dr sorang anak perantau di US yg rindukan mak dan abah di kampung.....nasib baik mudah jer cari rumahnya.....walaupun terlajak gak cheq sampai ke restoran rimba tu......kata si anak, tak perlu ler deco lebih2......buat simple ajer.......



Ini order dr opis mate......untuk dibawa kepada si adik yang sedang berkursus Khidmat Negara di Sik......cheq potong siap2 sbb mudah nak dimakan nanti.....



Nina wrote

Quote:
zanaz >> betul ler zanaz....mmg sakit ati tul......penat tau menulis ngan idea tengah kuar mencurah2....sekali tak sempat save dah hang semua lak......hampeh....
ina_saly >> tak dapat ehh ina.....hmm.....kena tutorial tunjuk gambar senang.....kalu cakap2 gitu kang x paham....
jasmeen >> buffalo ni rasanya kat kl lagi besar pasaran dia ler kot.....produk ni chef ismail jadi duta dia.....ngan khatijah tan rasanya....
yani >> akak dok perlis.....tp mmg buat delivery ke kedah or penang bergantung kepada perkara2 tertentu ler....
mar >> thanks mar.....akak share takat yg akak tahu jer.....bukan ler mahir mana pun...
hannim >> hehe.....alahai....suka hati betul bila dpt komen dr customer......terima kasih sbb order ngan akak......sure.....akak berjualan sepanjang tahun, mcm cookies pun untuk raya bisa jer order......akak masih dlm proses nak update cookies yg baru......nanti ler keep reading my blog...




Friday, 4-Apr-2008 00:42 Email | Share | | Bookmark

 
Ketiga2 biji kek ni tuan punya nyer sorang ajer.....order ulangan dr Fazli, orang kuat TV3 wilayah utara.....thanks sekali lagi......i do hope your son likes it.....



Kek pertama kek ultraman max......aiseh.....dugaan betul nak melukis muka yg tocit itu.......kita dah siap download few pictures dr internet tp bila balik rumah, my son x approve.....katanya itu bukan ultraman max, itu ultraman dyna ler....tiga ler......aiyo.....sekali yg dia tunjuk max, gambarnya sangat ler kecik.....i cannot actually sea the face details......so mmg main hentam lukis pastu mintak approval my son lagi......dia kata ok ler.....katanya jangan silap lukis nanti jadi ultraman max jahat...... adus......tak reti ler mama.....berapa bnyk nama ultraman ada pun mama tak tahu......pandai sangat cheq menyahut cabaran........ harap2 birthday boy kata jadi......

Kek kat dalam kek sponge, kita slice in two then layer buttercream ngan cranberry filling......



This second cake, chocolate cake....just something simple.....mula2 cam biasa ler tangan gatal jer nak buat bunga.....sekali teringat ini birthday boy punya cake.....tak sesuwaiiiii......so just swirl and top ngan ceri tangkai......



This one, kata fazli......cheesecake adalah peberet his son.....actually cheesecake ni dah diswirlkan perisanya ngan blueberry......kita pour chocolate ganache ngan shredded chocolate pastu buat small swirl around the cake......simple gak.....

Petang smlm kita buat delivery.....siap usung semua askar2 sama2.....my hubby tak ikut.....sampai ke opis customer around 7.30 pm.....dah deliver tu.....singgah few places jap....then singgah drive thru beli kfc kejap sbb anak2 dah merengek lapar......kemudian terus balik, sampai rumah around 9 pm.....apa lagi, terkam masuk dapur pulak........ cam lipas kudung jer jadinya......sbb nak siapkan order utk hantar petang nanti lak.....plus puding plus satu lagi kek.....ok....by 11 pm semua dah siap masak......so kita masuk landing dulu....kunci jam siap2 bangun pukul 5 nak tuang ganache atas kek lak......sekarang kek tu dok bertapa dulu dlm peti ais......tengahari nanti baru nak deco sekali ngan kek satu lagi.......tp minggu ni deco kek rasa kejap jer......kalu dak, mau sampai pagi cheq dok dapuq......


Nina wrote

Quote:
ina_saly >> a'aa ina....budak2 la ni mmg terer.....kalah mak dia....dulu2 kenal ultraman sorang jer....la ni versi pun dah bercambah2 lak....agaknya saja nak pelbagaikan karekter buat pening kita jer.....hehe
fazliana >> hehe......tak pe ler.....cover line pun cover line ler......got to thank him so much.....sbb baik hati benor abang fazliana.....naik segan lak.....
sophia >>
zanaz >> itu ler zanaz....cam cakap kat ina....budak2 ni bab kartun ni cepat ajer....
mai >> takde ler mai....akak buat sorang2 ajer....sapa nak tolong akak......tolong menyemak ada ler....
rinnchan >> hai rinn....lama x dengor citer rinn......kat opis nak belek2 fp kengkawan pun x leh tengok gambor.....kat rumah asik berebut nak pakai laptop......aiseh.....thanks anyway....
ida_isk >> alahai ida....sikit2 jer.....alhamdulillah ler....
reewan >> thanks...
marlin >> hehehe.....
elly >> rega semua tu ada kat blog akak.....



Monday, 31-Mar-2008 02:11 Email | Share | | Bookmark

 
Cheesecake untuk customer.....simple ajer......





[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net