A Little Creation From My Little Kitchen....
Image Hosted by FileHive.com
By: baby batriesyia

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 29-Apr-2008 02:40 Email | Share | | Bookmark

 
Deco kek kali ni customer request nak simple jer......simple cam ner tu???? Cheq ni simple2 rasa cam kek dogol jer...... apa lagi....hentam gak rambu ramba sesuka hati......nasib baik customer suka......siap tanya "buat sendiri ke kek tu?".......aiseh.....hahahaha........soalan pelik dr customer cheq.......



Ini lak dr opis mate untuk besday anak dara keciknya......ramai betul peminat spanbob ni......ada org nak lukis kartun lain dak????



Ini lak order yg dah beberapa hari tertangguh......pesanan ni dr k zati untuk seorang sahabat baik beliau di sini.....sepatutnya dah antar hari ahad ari tu tp sahabat k zati ada urusan, so petang ni baru kek ni nak sampai ke empunya diri......simple ajer.....deco kali ni guna fresh cream, k zati dah pesan suruh tulis tp masih dok pk mana lak cheq nak conteng2 ni sbb kek dah penuh ngan buah......



Nina wrote

Quote:
zuhri >> yg tu teknik free hand ajer, kadang2 akak guna teknik transfer gak, tengok masa pree ke tak ler.....kalu kalut2 mmg bantai jer.....
boxhousestudio >> allo kak tun.....takde ler mudah kak tun....kdg2 yg mudah tu yg pening dok pk nak taram apa.......kita ni bukan ler over creative....so idea selalu kering....


Tuesday, 29-Apr-2008 01:14 Email | Share | | Bookmark

 
Ini entry backdated.....baru ari ni rajin nak update sikit2.....hari sabtu lepas kakak masuk pertandingan melukis sempena Hari Karnival kat Politeknik Pauh.....cikgu pilih setengah2 budak jer dr tadika.......dok pk apa salahnya dia masuk, bagi dia pendedahan sikit sbb dia pun suka mewarna.....cuma teknik mewarna ntah apa2 jer......tp kira ok ler tu......tak menang pun, dpt saguhati saja......






Thursday, 24-Apr-2008 06:59 Email | Share | | Bookmark
It's an emergency cuppies......but worth it!!!

 
Rasanya kan dah lama kurang interaksi sekarang ni specially via fp.......adussss entah angin malas apa yg melanda diri sampai nak update fp mmg kira nak cincai2 ajer......dah ler tu, nak heret kabel kamera wat load gambor pun malas gak......bukan ler bz tahap giban pun nak compare ngan orang lain......kita banyak goyang kaki jer rasanya......tp kat opis kerja mmg bertimbun.....tp dah angin malas nak buat camne......rasa nak dok landing tengok tv aje ......betul2 pemalas.......few orders kita ambik gambor pun dak.....apa lagi yg paten 2 x 5 jer.....malas ler nak tayang benda sama......boring lak org tengok.....

Wokay.....ari ni nak tayang cuppies order dr kawan anim.....anim yg sms bagitau nak pass kat kita......esoknya customer call request nak ambik the next day.....wokay....no hal.....order lain x de, so mmg boleh buat jer.....mula2 customer kata nak mcm contoh cuppies yg pernah kita buat, tp biasa ler cheq ni......tukar gak paten......bior ler lain customer lain patennya kan......pepandai jer aku......





Monday, 21-Apr-2008 02:27 Email | Share | | Bookmark
Selamat Bertunang Mak Su

Soon to be hak orang.....
Mak Su Nadia adik bongsu kita.....skrg ni bekerja kat putrajaya......hari sabtu lepas hari pertunangannya dengan buah hati kesayangan dia sejak zaman sekolah....orang sekampung jer.......tahan lama betul budak ni...... ...oleh sbb kita yg paling rapat, maka sikit2 tu cari kakak dia ler......sapa lagi, kita ler.....nak suruh mekap pun kita, nak suruh buat tu pun kita....tukang sponsor pun kita ler.......lepas majlis bertunang, terus ke SSF beli barang untuk hantaran kawin lak.....dlm bonet keta kita penuh barang2 adik....untuk kita angkut bawak balik....apa lagi, tugas kakak yg ni ler kena siapkan semua sekali untuk majlis kawin dia nanti.....

Ini ler adik kita.....yg bongsu.....





Kek yg kita prepare untuk majlis pertunangan adik.....




Ini lak kek yg kita prepare sblm balik kampung utk majlis adik....order dr kawan2.....



Nina wrote

Quote:
zura1827 >> terima kasih dikkk.....sure....boleh....nak kahwin sekali lagi tu bila????? Nak kek kaler apa??? sebut jer......hehehe.......
Jasmeen >> thanks a lot jasmeen......bila jadi tokey, kena sponsor ler pulokkk ya......hehehe
rani >> itu ler rani.....mcm2 demand ler pulak......
boxhousestudio >> ala....apa yg beruntungnya.....k tun pun apa kurangnya.....
ziela >> jangan puji lebih2 karang perasan budak tu......
zanaz >> ala zana....tak kreatip pun kena kreatip.....dah semua main harap kat kita jer....
Yin Hasni >> ye ler hasni....akak pun malas benor nak update fp la ni......ikut mood jer ler....
zura1827 >> alahai....ni bunga kantan amender ler pulok adik akak ni?????


Monday, 14-Apr-2008 02:55 Email | Share | | Bookmark

 
Dapat call dr mak mintak siapkan bunga dulang untuk hantaran pertunangan adik......mula2nya dah buat sedikit menggunakan kain stokin.....sekali kat rumah abis stok lak.....cuma ada satu jer kain tu.....mana cukup nak buat......so keluar petang smlm nak cari kain stokin......sekali mmg susah nak cari lak kat sini.......pk punya pk......masa pun dah suntuk......camne nak buat ya.......so tiba2 dpt idea.....gunakan bunga tiruan tu jer.......so apa lagi pluck jer bunga2 tu kat kedai pastu balik2 apa lagi.......sesi cabut mencabut potong memotong ler.......hmmmm.....kita buat gubahan tu semula......supaya kelihatan lebih menarik......

Well ini ler hasilnya.....boleh ler buat kita......menarik gak ngan idea gini.....



Ini lak resipi peberet kita....



Quote:
Pajeri Air Nenas

1 biji nenas yg kecil - dibuang kulit dan matanya, dipotong sesuka hati

Bahan tumis
1 ulas bawang besar - hiris halus
2 ulas bawang putih - hiris halus
1 inci halia - hiris halus
Buah Pelaga
Kulit Kayu Manis
Bunga Lawang
Bunga Cengkih

2 biji lada merah/hijau
1 senduk cuka
Air secukupnya
gula/garam secukup rasa

Panaskan periuk, masukkan minyak dan tumis bahan2 tumis tadi hingga wangi. Masukkan cuka dan seterusnya air secukupnya. Biar menggelegak dan masukkan buah nenas yg telah dipotong tadi, letakkan garam dan gula secukupnya. Biarkan hingga ia masak.


[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net