A Little Creation From My Little Kitchen....
Image Hosted by FileHive.com
By: baby batriesyia

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Monday, 12-May-2008 04:21 Email | Share | | Bookmark
KENA TAG LAGI!!!

Kena tag ngan http://zura1827.fotopages.com ...... pandai adik akak ni tag akak ekkk......yg ari tu kena tag akak lupa nak angkut bawak balik.......alamak.......

Quote:
The rules:
1. Link to your tagger and post these rules on your blog.
2. Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.
3. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
4. Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog

7 FACTS ABOUT MYSELF: Let me think...............x tau pulak apa nak citer ni.....

1. Suka sangat tengok tv citer2 romantik.......tengok sorang2 lagi best.....fuhhh leh siap berangan.......pasal kalu cik hubby ada malu lak nak tengok......tp hakikatnya, kita malu nak romantik2 ngan cik hubby........ .....sejak kawin, jarang lak ucap I Love You kat dia depan2, jalan pun jangan harap nak pegang2 tangan.....tp kan orang kata kita org cam belangkas....tak pernah berenggang......

2. Buku......oooooo cheq mmg giler beli buku.....mmg giler tahap kronik ni......boleh siap ada mini library lagi kat rumah......kononnya ler tu nak panggil library.......tp giler beli buku jer ler.......tak kira buku apa kita hemtam beli jer, buku masak......tp resipi jarang lak kita pakai resipi dlm buku........buku menjahit, ada ler setahun sekali kita menjahit......

3. Tak tahan ngan panas, tp tak leh gak dok dlm aircond......mudah sangat sakit urat.....kalu lama2 naik keta mmg boleh sakit kepala.....

4. Orang cakap kita very soft spoken, kdg2 cakap sore pun tak dengor....tp kat rumah kita ni garang cam singa.......kalu bertempik mmg boleh masuk konsert rock... ....ngan anak2 ler especially.....sbb dia orang tukang porak perandakan rumah......tak kira besor ke kecik.....perangai semua mmg memeningkan kepala.......tp budak2 ler katakan......

5. Suka ada binatang peliharaan tp jangan suruh kita jaga....kita x suka jaga binatang ke, bagi binatang makan ke, mandikan ke......eeeeee.......kalu tinggal benda2 tu semua kat kita silap2 kebulur jer benda2 alah tu.......hahaha

6. Kita ni pelupa tau......agaknya sbb dah tua......benda remeh2 yg jadi semalam jangan ler tanya, kita tak ingat pun............satu sbb utama rasanya sbb kita ni kurang bagi perhatian bila org dok cakap.....tu pasal bila tanya balik, kita tak tahu.....tp yg paling teruk sangat ni mudah lupa muka orang......mmg susah nak memorize muka orang.....so jangan mare kalu tengok kita jenis dekkk jer......sbb kalu tengok org kita selalu dok pk, mcm pernah ku tengok orang ini, tp siapa ya.......kalu masuk kawad cam nak cari orang jahat mmg kita fail ler.... walaupun kita saksi utama...... .

7. Last, kita ni jenis ralit tau......haaaa....bab ni hubby kita mmg hot sangat ngan kita......kalu kita tengah ralit tengok tv, tak usah sembang ler ngan kita.......gamaknya sembang sorang2 ler.....dah azali ler.....kdg2 dlm masa tengah sembang tu kita boleh x sedar org tanya kita especially bila mata dok tang lain........telinga kita boleh tune pi channel lain tau.......jangan mare pa!!!!


Wokay ler tu......jenuh perah otak nak pk apa benda nak list down.......pueh hati???? Akak x mooo ler tag orang so selamat ler sahabat2 ku semua.....

wrote :------

Quote:
mamafami >> hahaha.......bagus ma ni .......
yin hasni >> ya ke??? nasib baik tak kena tag ngan akak sekali lagi.....



Monday, 12-May-2008 02:33 Email | Share | | Bookmark

Minggu ni nak tayang cuppies ni jer......first ni order dr Sofia dr Alor Setar.......opismate my bespren.....yg datang pick up mama sofia......alahai.....very the elegent mama sofia ekkk......anak dia tentu ler lagi cantik......



Ini lak order dr Iza kat Kuantan untuk delivery kat mamanya kat Alor Setar......tak dpt jumpa adik iza sbb masa sampai tu adik iza tersekat dlm traffic jam lak.....so adik nya pesan tinggalkan kat tepi pintu....harap2 cuppies tu selamat diambil......takut lak ada benda lain yg terkam dulu....




Thursday, 8-May-2008 06:51 Email | Share | | Bookmark

Mother's Day award, i got it from fliffy......and those long listed mother in fliffy's fp....go and pick it up.....thanks a lot fliffy......so nice to have someone remember me as a friend......i paste it here for long memory....



I must say the dedication goes to all the mothers out there.......may all our journey be blessed forever....


Wednesday, 7-May-2008 00:35 Email | Share | | Bookmark

 
I have been on and off from work since last week.......and still today, ngan berat kaki and berat hati melangkah gak ke opis...... itu ler padahnya kalu spend too much time kat rumah.....rasa cam ari ni gak nak terus 'off' dr opis.......opsss......cannot do so ler.......my job is my soul and so does my hobbies......both is what i love to do always...... ......actually i have been caught with flu and etc for many days now......still all the medicines give no cure......nak tarik nafas pun tersedut2......hahahaha........it's cold in the office.....tak abis2 dok sok sek sok sek......kalu makan ubat, sahih collapse dah ni.....

Smlm i don't know what to do.......too bored when have nothing to do......so i made this roti ler......roti biasa2 jer.......and buat mee kuning......buat mee 1 kg kejap jer....mesin yg putar.......kita tunggu dia kuar jer......mlm tu my baby makan mee tu kita letak kuah sup ayam......mmg peberet dia tu......



Quote:
Roti

400 gm tepung high protein
2 sudu besar yis segera
60 gm gula castor
1 biji telur
Secubit garam
40 gm mentega
100 ml air suam
100 ml susu segar suam

Putar tepung, yis, gula dan garam hingga sebati. Masukkan telur dan putar lagi. Masukkan susu dan air suam tadi uli lagi hingga ia sebati. Akhir sekali masukkan mentega dan uli hingga ia menjadi doh yg kenyal. Perap dlm 30 minit.....(skrg ni panas, so kejap jer doh naik), buat ujian nak tengok doh naik elok ke tidak, tekan doh ngan jari, kalu doh x turun, ok ler tu). Doh yg dah diperap tadi ditumbuk2 sekejap kemudian dibahagikan ikut suka hati masing2 dan nak boh inti pun boleh.....silakan.....ini resipi malas punya.....tarak ada inti....... .....dah bentukkan, boh dlm dulang pastu biar doh naik sekali lagi, baru ler pi bakar.....


And one more thing, masa tengah kemas2 rumah ari tu....terjumpa balik my scrap book......ini hobi2 kita dulu2......suka conteng2 kertas lukisan......gambar2 tu dah berusia lebih 17 tahun......lama cari, baru skrg jumpa.....itu ler kalu semua benda main sorok2 sampai cari pun x jumpa.....hehehe....saja tempek sblm gambar tu hilang dimakan anai2.....next time i know my kids can see my creation here.....





wrote here>>

Quote:
rani >> thanks rani.....
umi-kal >> hai umi....lately ni nina pun asik merayap rumah umi..... .....iye ler umi....nina lukis sendiri semua tu.....itu koleksi lama2 nina tu.....dah sama baya ngan umur budak abis sekolah......
bonda raqyn rafiqin aka EJ >> iyo ler......ada fauziah latiff, ada sofia jane.....pastu ada sheila majid....yg lain gambor oghang putih.....tak tahu lak sapa yg cheq lukis tak ingat dah......




Friday, 2-May-2008 01:02 Email | Share | | Bookmark

Sejak beberapa hari ni asik batuk2 selsema sok sek sok sek......mmg tak kebal betul ngan demam selsema.....berjangkit mudah sangat......along pun demam batuk2 gak.....so far orang lain ok ajer.....tp dok kat opis ngan bilik aircond lagi adusss......rasa cam nak demam balik......nak makan ubat demam takut lak karang mata x leh nak bukak......mengantuk nanti.....

Apa pun tinggalkan ler pasal demam, pasal baking2 tetap jalan cam biasa.....sbb kalu dok landing ajer pun badan lenguh2 pulak.....mmg kalu bukan malam, time lain kita mmg x tidur sangat.....tak biasa......sbb bila tidur siang, kita ni mudah jadi pemalas.....

Ini order utk sehari dua yg lepas.......buat tatapan di pagi jumaat ni.....












[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net