A Little Creation From My Little Kitchen....
Image Hosted by FileHive.com
By: baby batriesyia

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Monday, 26-May-2008 13:41 Email | Share | | Bookmark
CUTI2 SIRI 1

 
24 Mei 2008(Sabtu)

Cuti sekolah sudah bermula.....mmg dah lama ditunggu2 nak merehatkan diri plus meng'shopping'kan diri...... ......sabtu pagi2 dah bertolak dari rumah.....first2 kena buat delivery ke rumah Faiza.........dkt simpang empat......awal pagi betul buat delivery.....sbb ada dua delivery lain nak kena settle.......sarah dr penang awal2 lagi dah telefon takut kita lambat buat delivery....mmg target delivery kat sarah sampai dlm kul 11 pagi......tp nak kena delivery ke alor setar dulu......dari alor setar kul 8.45 pagi....sampai dkttol sungai dua dlm 9.30.....wuiiihhh cepat lak bawak keta......sejam dah dkt nak sampai......dah sms sarah siap2......on the way dkt tol ada accident.......2 biji keta ngan sebuah motosikal......si penunggang motosikal dah terlentang kat tengah jalan......tak tahu ler hidup ke mati....driver sebuah keta lagi terlentang tepi keta......tak tahu camne kedua2 keta tu bertembung....jalan tu lengang betul.......tp itu ler ya......tuhan yg menentukan semuanya......hubby dah pesan......jangan tengok....jangan tengok.....tp biasa ler.....kita ni lagi org tak bagi, lagi nak tengok......

Sampai dkt hospital seberang jaya baru jam 10 pagi.....rasanya sarah pun tak kuar lagi dr rumah sbb kita terawal sampai lak.....tp x pe.....kita cuba on time ngan customer.....yg penting customer x tertunggu2 kita.....alhamdulillah, 15 minit kemudian kek selamat diserahkan.....kita rasa legaaaa.....so perjalanan diteruskan menuju ke rumah adik......sampainya awal....tp adik lak ada bowling tournament kat sunway pyramid....kena ler mundar mandir dulu sementara dia selesai game......dah sampai rumah adik, fuuuhhh landinggggggggg..........

25 Mei 2008 (Ahad)

Pagi2 buta dah kejutkan hubby.....mana lagi.....kita nak pi terpa cari nasi kerabu kat pasar pagi kat pekan beranang.......beli lemang ngan rendang untuk kakak......nasi dagang buat along.......senang nak beli2 sbb anak2 semua tinggalkan kat rumah adik.......kemudian dpt call dari adik bongsu kat putrajaya suruh pick up dia kat sana......pestime nak pergi rumah dia....nasib baik adik sorang lagi dah siap bg petua.....so mmg senang jer ler nak cari......

26 Mei 2008 (Isnin)

Adik tengah ngan adik bongsu dah kuar awal2 pagi pergi kerja.....oleh sbb kena check in hotel ari ni....kita orang bertolak lewat sikit......plannya mmg nak ke kedai bakeri.....first ke bangi.....as usual ke yummie.......mabuk lak ke yummie kali ni.....bnyk barang2 kali ni.....solo cup macam2 pesen....mcm2 kaler......tp kita tak angkut ler......sbb x berbaloi nak buat jual......customer bukan nak jenis kena charge2 extra.......last2 kita beli setakat untuk diri sendiri.....sikit2 ajer......tp kopak gak beratus2 shopping.....tak tahu lak kita angkut apa.......

Lepas shopping kat yummie, singgah makan dulu kat bangi kopitiam....pekena nasi lemak ngan lauk sotong......hubby pun sama....along makan nasi dagang......cendol, roti toast, minum smoothie buat anak2......kita ngan hubby minum white coffee.....fuuuh.....bekpas saja dkt RM50.....tp nasib baik semua sedap2.....so tak rugi ler.....

Lepas ke bangi, kita teruskan perjalanan.....dah cakap kat hubby nak ke bwy chow kit....kat sana shopping lagi......biasa ler...sekali sekala lepas gian kan...... ......dari situ ke semua house coz nak cari brg2 hantaran sikit......hajatnya nak singgah beli kain kat jln masjid india, sekali baby lak buat perangai.....hubby cakap dah lenguh dukung baby.....tak larat nak jalan dah....so.......terus ambik keta......ke shah alam.....

On the way, hubby cakap masih sempat lagi nak singgah ke puchong sblm check in kat hotel....oooo....pucuk dicita ulam mendatang.....bab merayap mmg hobi ajer.....so terus ke bwy puchong.......tp tak beli apa sangat.....just beli cutter ngan flower nail buat zura.....

Petang baru check in kat hotel.....rehat2 dulu sblm kuar makan malam......penatttt.......tp sempat lagi singgah MPH kat SACC beli buku......kopak lagi duit cheq.......dlm pada dok pk nak jimat2....adus.....tak leh ehhh.....semua nak....

Skrg ni kita dah penat......update fp dulu kejap.....pastu kejap lagi nak landing......

Sblm tu, meh ler cuci mata projek baru2 ni.....ada bnyk lagi yg lain tapi kita x ambik gambar pun.....ini yg sempat kita snap....

Yg ni oreo baked cheesecake......actually kek ni hubby nak buat jamuan kat opis......sebab tu dah siap potong2



Ini lak order dr Faiza.....




Ini order dr fiza



Akhir sekali, ini order dr sarah kat penang.....



Nina wrote >>

Quote:
MaDiHa >> ye ler...lama x tinggal jejak ekk......
zura 1827 >> x pe zura.....dah kat sana apa salahnya kan....
umieaisyah >> itu ler umie.....sekali jalan mmg balik jer kosong poket.....
ana >> thanks ana.....sure semua orang boleh buat.....
boxhousestudio >> thanks k tun....u are such a good supporter.....
mawar >> kek tu x mahal, cuma rm80 jer utk something simple like that.....kek 1.2 kg.....tp delivery ke kl cheq tak buat.......kat kl pun dah ramai tokey2 kek.....lagi high class.....akak ciput jer mawar.....bahkan bila sebut rega kek tu ada yg kata mahal......kat kl akak rasa utk berat tu cecah RM200....... ye dak????


Tuesday, 20-May-2008 02:20 Email | Share | | Bookmark
BISKUT.....NARUTO.......BLUEBERRY ALMOND TART

 
 
 
Biskut raya....biskut raya......sapa nak biskut raya...... what a hectic weekend.....spend masa buat biskut tp buat sambil lewa betul.....idea tu semua spontan jer....actually itu semua cookies customer order nak buat hantaran.....yg jadi idea spontan tu pasal customer kata buat ler mcm2 pesen.....so apa lagi, mula ler cheq kureeeenggg idea...

Buat masa ni tatap ler cookies ni dulu......utk raya, kita tayang lain ya.....jangan lupa order buat raya nanti......hahahaha ....kalu pakai bekas ni kita kira ikut muat bekas dan ikut berat, majoriti cookies ni berat lebih kurang 450 gm tanpa bekas.....atau kalu besar muat dlm 45-50 cookies, kalu kecik dlm 50-60 pcs cookies......ok dak???



Ini lak en naruto.....alamak......garang lak cik naruto ni.......malam2 mata dah mamai ler pulak.....actually disebabkan flash, kaler oren dah nampak sekaler jer ngan warna kuning......tp x pe ler.....customer tepon dah and dia puas hati.....and cheq pun suka hati dengar komen dia......kek tu kek traditional butter cake seberat 1 kg @ besarnya lebih kurang 8" x 8"......kecik kan kek butter....



Ini satu lagi.....cheq bawak sbb nak jamu kawan2 kat opis.....blueberry almond tart......sapa2 nak order pun boleh......nanti pree cheq update kat blog ekkk.......(amboi.....promo ajer..... .)



Nina wrote>>

Quote:
yin hasni >> itu ler....akak sebenornya x pernah pun tengok citer kartun tu......dulu2 minat tengok citer popeye jer......
zpuppet >> hai ziela......sure nak order boleh ajer....sila ke blog akak......itu black beauty....




Sunday, 18-May-2008 08:24 Email | Share | | Bookmark

Managed to get everything done.......what a relief........

The first delivery hakmilik sya......Selamat Pengantin Baru dari akak ya......delivery awal2 pagi lagi sbb ada delivery lain kena buat early pagi tu gak......theme dari sya oren dan putih......kek2 di bawah adalah hakmilik sya.......yg padang bola tu pun hantaran utk cik abang......pesen baru ni.....




Yang bawah ni lak order dr Hazeera of Kuala Lumpur......rajin turun ke Jitra, Kedah dari kolumpo semata2 nak celebrate hari guru ngan guru2 di sekolah lamanya.....for sure ni anak murid kesayangan cikgu ni.....anyway.....just now dpt sms ni dari hazeera:-


"Kak..Tq so much 4 e cuppies n e puding ~ e cuppies were a huge hit wif e teachers....dorg kate sedap n not2 sweet. puding tu pun best. soft n nice"

"akak ada amik gambar x ? sy x smpt la...mcm goreng pisang panas"

Aiseh..... actually i am so happy to receive.....not really sbb pujian tu tp sbb rasa lega jer dlm hati bila customer suka....itu jer yg paling penting......i mmg kecut pi antor kek kat customer kalu customer x de reaction......u know, like first impression....."wow"......




Ini lak utk delivery petang nanti.....doll cake.....order dr uum.......tinggi kek ni lebih kurang 11-12 inci......berat kek lebih kurang 1.2 kg.....



Ini lak dpt feedback dr Wan....kek barbie tu utk anak sedara wan.....

[size=11]"Tq, kek cantik bangat, sedap ramai yg puji, he he..."


Nina wrote >>>>>

Quote:
norli >> thanks akak......sbb sudi jenguk sini....
ida isk >> itu ler ida.....cam pinggang kita zaman anak2 dara dulu.....ahaksss......
jasmeen >> ish....pada mata nina masih bnyk cacat cela ler meen......
umieaisyah >> thanks umie.....tak ler cantik mana pun....
[/size]


Friday, 16-May-2008 01:27 Email | Share | | Bookmark
SELAMAT HARI GURU, 16 Mei 2008

 
Hari ni sambutan hari guru.....sapa yg ada anak2 for sure anak2 dok mintak suruh bawak mcm2 ke sekolah....tak kurang yang mintak mak ayah belikan hadiah buat guru-guru dia orang.....kita pun tak ketinggalan jugak......kakak siap cakap nak bagi hadiah buat semua guru2 kat tabikanya.....along lak siap pesan nak bawak kek ke sekolah.......(tp alamak.....kantoi.......mak buat kek tp kek kat anak kena beli..... ) ini semua gara-gara semalam ada order last minute dr jiran sebelah seorang guru......oleh kerana sedikit kelam kabut, petang smlm kena antar kek dulu kat customer....so keluar ngan hubby cari souvenir utk kakak bagi kat cikgu dia......then hubby kata, utk along beli ajer ler kek, takut mama nyer tak sempat buat.........dah malam kelam kabut nak siapkan kek customer lagi.....hadiah kakak nak kena bungkus lagi.....

Kek kat bawah kek Black Forest - luckily customer semua stock ada......cuma cari fresh cream yg menepati selera x jumpa.....stock yg ada tak cukup nak buat cover kek......kek ni keseluruhan beratnya 3.5 kg......ada 3 layer, tiap layer as usual ler kek black forest, semua cover ngan fc ngan blueberry filling.......oleh sebab kek ni customer nak suruh tulis2 atasnya so kita tak cover ngan chocolate parut sangat......kek asik kuar masuk fridge, tahu jer ler fc ober sensitive sangat.......then tiba part paling susah, customer siap bagi pantun suruh tulis atas kek......kita ni cam biasa, ok....no hal.....boleh buat........ aiseh.......bila part last nak tulis, terketaq2 tangan nak start.....adus.....kena make sure hujung piping bag betul2 halus......siap tulis rasa kejang tangan.....bukan main lain dok bedung tangan takut tulisan herot petot......




ps ** kek ni sangat besar, about 2 litre fresh cream (dlm 2 kotak) digunakan......

Ini ler hadiah kakak buat guru2 kat tabika nyer.....actually ada thank you tag kepil sekali tp masa ambik ni tag tak letak lagi.....so dogol jer le....


So....buat semua guru2 di mana jua anda berada......SELAMAT HARI GURU.......


Thursday, 15-May-2008 07:31 Email | Share | | Bookmark

Bnyk cerita di sebalik pembikinan cuppies yg tak seberapa nyer ni......tak payah ler citer bnyk2.....kita ni dah abis demam rasa cam nak sakit gigi ler pulak....aisehman......nasib baik ler jadi amatur jer so org pun x de ler nak order sangat, so boleh ler kita relax2......tp nak memenuhi permintaan anak buat kek hari guru....aiseh....malas ler pulak......ingat nak pack2 hadiah jer bagi.....kan senang.... ......

Tema dr customer purple, pink and red......and letak love, flower, ribbon and butterfly......




Nina wrote >>

Quote:
zura1827 >> thanks dik.....
bonda rafiqin >> thanks ej....
noor >> alahai....biasa jer k noor....idok ler cantik mana pun....
na_ema >> ooo thanks.......suka akak mendengarnya.....lenkali leh ler order lagi......


[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net