Automate your Marketing
with Womplify




 
A Little Creation From My Little Kitchen....
Image Hosted by FileHive.com
By: baby batriesyia

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 4-Mar-2010 02:29 Email | Share | | Bookmark
BABYBATRIESYIA'S FP IS OFFICIALLY CLOSED.......



WE HAVE MOVED HERE ----------->>>> http://babybatriesyia.blogspot.com

Quote:
nabialishad >> hehehe.....apa kan daya ku....
krafbonda >> sila ler nak lalu....
aimicollection >> thanks aimi....
ida isk >> hehehe.....tak boleh ler nak letak kat biz card port kat mana pasal mana ler tahu kan....hehehe....kot2 ler satu hari nanti port kita pindah ke shah alam......hehehe.....


Friday, 26-Sep-2008 00:41 Email | Share | | Bookmark
SALAM AIDILFITRI

Sempena hari yg mulia yang bakal menjelang tiba.....di kesempatan ini nina ingin mengambil peluang untuk menyusun jari memohon maaf andai ada tersalah dan tersilap yg tidak disengajakan sepanjang rakan2 mengenali diri nina....semoga di hari bahagia ini, kita semua akan meraikannya dengan penuh kesyukuran dan keberkatan......



Friday, 5-Sep-2008 02:43 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 7 photos...

Cashewnut Oat Cookies (Bahan Utama : oats, nestum, gajus, butter)
Cocoa Coffee Bar (Bahan Utama : tepung kentang, cocoa crunch, susu tepung, butter)


Crispy Haw Flakes (Bahan Utama : kelapa kering, serbuk haw flakes, tepung kastard, tepung kentang)
Green Tea Bar (Bahan Utama : serbuk green tea, coffeemate, butter)


Hazelnut Rocher (Bahan Utama : milo, susu tepung, kacang hazel)
Milky Oat (Bahan Utama : oats, minyak sapi, serbuk gajus, badam cincang, butter)


Sandy Cheese (Bahan Utama : cheddar cheese, bawang goreng, butter)
Semolina Cookies (Bahan Utama : minyak sapi, butter, tepung suji)


Twin Semperit (Bahan Utama : tepung jagung, susu tepung)
Strawberry Heart (Bahan Utama : butter, shortening, tepung hoenkwe, serbuk gajus)


Almond London (Bahan Utama : whole badam, coklat masakan, serbuk badam)
Green Pea (Bahan Utama : butter, serbuk kacang hijau)


My signature cookies ----> Pink Carries
Crunchy Hazelnut Bar (Bahan Utama : butter, hongkong flour, tpg kastard, serbuk hazelnut, breadcrumb)


Nina wrote

Quote:
rozamy >> nak order boleh, akak dlm perancangan nak kumpul order from KL/Shah Alam and delivery akak buat sendiri nanti.....kita tengok mcm mana ya.....tengah pk mana nak centre the pick up tu....
aishah >> sila ler order aishah.....
inasaly >> ada ina......ada 3 yg bercoklat tu....
jR >> nak pos boleh....
rinzura >> jauhnya tu.....selamatkah cookies akak tu nanti??
afairuz >> yup....boleh....akak alu-alukan.....kalu boleh tolong promote kumpul ramai2 lagi bagus.....
rozamy >> ok no problem.....akak tunggu....
wawa >> iyer ler wawa......tak pernah perasan pasal tu....
ida isk >> hehe.....thanks k ida......ada k tun bagitau ari tu.....
mummy hamim2 >> aci.....nape tak aci lak.....place your order ngan tarikh nak ambik tu.....
ieda]/b] >> x pe ieda.....tima kasih.....
[b]jR
>> hehe.....boleh....bukan tak boleh.....kalu betul2 interested, email akak ya....




Thursday, 4-Sep-2008 00:24 Email | Share | | Bookmark

Lauk simple buat buka pose.....



Quote:


Udang Goreng Nestum

Udang(sederhana besar)
1 ulas bawang putih
Sedikit halia
Sedikit cili padi
Sedikit nestum
Telur
Daun kari
Garam
Gula

Goreng udang sebentar. Ketepikan. Tumiskan bawang putih, halia dengan cili padi serta daun kari hingga wangi. Pecahkan telur dan kacau dengan api kecil. Masukkan nestum dan udang tadi. Masukkan bahan perasa. Siap.




Puyuh Bakar Berempah Tandoori

Yg ni cheq tak dak resipi pasai cheq guna rempah segera yg cheq import dr kelantan.....hehehe.....rempah beriani Nora.....jiran depan rumah cheq kat kampung.....



Dalca Sayuran

Bulan2 pose syok pekena ikan bakar ngan sambal belacan pun terangkat......sempoi giler......




Friday, 29-Aug-2008 01:11 Email | Share | | Bookmark
Ramadhan, Merdeka & My Yummy Cheese Cake........



Ramadhan cuma tinggal beberapa hari lagi akan kita raikan.....kemudian syawal akan menjelang tiba....sekejap sahaja masa berlalu......apa pun semoga Ramadhan kali ini dijalankan dengan penuh rasa kesyukuran dan keinsafan......semoga amal ibadat kita akan diberkati Allah SWT....


*Dipetik dari blog Uderque.....sangat menarik untuk dihayati....

Cakap pasal ramadhan.....maka bermula jugak sesi penghantaran kad ucapan selamat hari raya..... rasanya kad yg tahun lepas pun ada gak yg cheq tak antor2 pun......



Dan x lupa juga, Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan ke 51......my ex boss lahir 1957 so i know how old is he now.....heheeh......well.....rasanya sambutan kemerdekaan teramat dirasai oleh mereka-mereka yang membesar sewaktu zaman penjajahan sekitar 1940 dan seterusnya......sehinggalah kita meraih kemerdekaan pada 1957......bukan apa, kerana mereka lebih merasai perit jerihnya hidup waktu itu berbanding kita ni yg celik2 mata semuanya sudah sempurna di depan kita......so kita pada hakikatnya tak tahu hidup dalam era peperangan yg penuh tragis......even my mom ngan arwah dad yg lahir sekitar 1947 pun tidak begitu tertekan ngan suasana penjajahan pada waktu itu berbanding sewaktu awal negara kita menerima kedatangan penjajah dan peperangan......jadi......kesimpulannya, bersyukurlah dengan apa yg kita ada sekarang dan tidak usah mendabik dada dengan kesenangan.......apa yg kita terima datang dari Allah SWT dan tidak mustahil esok Dia menariknya semula......kita tidak tahu masa kita......wallahuallam....

Yang ini meh cuci mata ngan cheese cake lagi............





[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net